Rainer Valing soovib võistelda maailma parimatega

Rainer Valing

Tallinnas peetud Eesti Muay Thai Liiga uue hooaja esimesel etapil oli poolproffide klassis Rainer Valing (67 kg, KRVA) üle Alari Tammsalust (71 kg, Team Moisar).

Võitsid punktidega 3:0. Raskest matšist hoolimata ei vandunud Alari Tammsalu lõpuni alla. Mis tema tugevused ringis olid?

Alari tundus olevat sitke ja tugeva võitlustahtega poiss. Sai tugeva põlvelöögi pähe, mille järel arstid teda mõnda aega parandasid, kuid ei andnud alla ja võitles edasi. Tugevusteks võikski lugeda tema võitlustahet ja head tehnikat.

Mida enda tugevuseks pead?

Tugevad kätelöögid ja distantsitunnetus.

Kuidas matšiks valmistusid?

Matšiks valmistusin iga päev trenni tehes. Kaks korda nädalas tehnikatrenn, üks päev klintši, üks päev ainult sparring, üks päev jalgpall ja kaks päeva nädalas jooksmist.

Milline oli treeneri viimane nõuanne enne ringi minekut?

Otseselt mingeid nõuandeid ta ei andnudki, usaldas mu kogemust ja nõuanded tulid raundide vahel.

Kuidas sinu teekond võitlusspordimaailma algas?

Minu teekond algas juba aastal 2009, kui tuttav koolivend, kes oli mõned aastad Tai poksiga tegelenud, algatas Tabasalus Tai poksi klubi ja läksingi koos kahe klassivennaga proovima ning hakkas meeldima.

Kes su eeskujud on?

Otseselt eeskujusid ei olegi, aga olen alati kodumaised võitlejaid jälginud. Nendeks ongi Eesti parimad võitlejad nagu Mirkko Moisar, Kevin Renno, Maxim Vorovski.

Kuhu jõuda soovid?

Sooviks tippu jõuda ja maailma parimatega võistelda.

Tekst: Monika Kuzmina

Foto: erakogu