Jalgpall24 jagab mõtteainet jalkahuvilistele

Jalgpall24

Nagu nimestki aru saada on portaal Jalgpall24 pühendunud just sellele maailma kõige populaarsemale mängule. Püüdsime kinni portaali peatoimetaja Jan Kuuse, kes rääkis endast ja portaalist pisut lähemalt.

Mis sind jalgpalli juures köidab?

Emotsioonid: see, kui värav lüüakse, on nagu maavärin või suur kogus rõõmu. Korvpallis saab seda rõõmu tunda iga korvi ajal ja see pole nii võimas, sest seda esineb tihedamalt. Jalgpallis toob iga värav vabastava tunde. Mulle meeldib, kuidas imemoodi suudetakse väravaid lüüa, ja meeldib graatsilisus, näiteks see, kuidas on võimalik läbisöötu anda. Stiilsus ja puhtus on tõeline silmailu, mis teeb tuju rõõmsaks.

Jan Kuusk
Jan Kuusk

Kas oled ise selle mänguga tegelenud?

Mängisin noorena FC Kotkas Juunioris, kuid põlveprobleemid sundisid vutiga lõpparvet tegema. Kuna olen vasakujalgne, siis meeldis treenerile mind vasakul äärel kasutada. Tagasi vaadates võib tõdeda, et olin palluri jaoks liiga aeglane ja saamatu. Suurem kirg on vaatamine kui mängimine.

Milline on olnud kõige eredam jalgpalliga seotud hetk?

Nägin, kuidas Prantsusmaa koondis sai marulise aplausi kodupublikult ja mismoodi võeti MM-i võitjaid Stade de France’il vastu. Rõõm sündmuse üle ja kirg mängu vastu olid võimsad. Ja näha valitsevaid ilmameistreid esimest korda kodustaadionil… show oli unustamatu.

Kes on sinu jaoks parimad jalgpallurid?

Eestlastest kiidan Ragnar Klavanit, kes on suutnud kõva töö ja eneseusu abil jõuda väga kaugele. Tema suhtumine profisporti ja pühendumus on kiiduväärt. Tihtipeale põletakse varajases eas läbi ja jäetakse pingutamine sinnapaika. Klavan on andnud noortele usu, et ka Viljandist pärit noormees võib Liverpooli jõuda ning mängida Meistrite liiga poolfinaalis. Soovin, et noored võtaksid temast eeskuju.

Välismaalastest saab läbi aegade parima jalgpalluri kohta vastata mõne kümnendi pärast, sest Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi eripära mõistame alles siis, kui neid enam platsil ei ole. Kui nemad kõrvale jätta, siis võib kiita Sergio Ramost, kes on kaitsja kohta löönud uskumatu arvu väravaid. Ka Kylian Mbappe tundub väga hirmuäratav noormees olevat. Tema jõud ja toores plahvatuslikkus kombineerituna kaine mõistuse ja töövõimega näib kui perfektne baas areneda ideaalseks ründajaks.

Ragnar Klavan

Milline on sinu jalgpalliga seotud unistus?

Tahan kogeda lemmiktiimi võitu Meistrite liiga finaalis või lemmikkoondise triumfi EM-il/MM-il. Staadionil oleks ideaalne, kuid telepildi vahendusel käib ka.
Eestlane (kes on ründemängija) skoorimas Meistrite liiga põhiturniiril oleks väga tore, samuti see, kui eestlane kuuluks mõne suurliiga hooaja sümboolsesse algkoosseisu.

Miks peaks lugeja just sinu veetavat portaali külastama?

Jalgpall24.ee lehel kirjutame huvitavamatest teemadest, mida suuremad uudisteportaalid ei kajasta. Eelvaadetes ja arvamuslugudes jagan tähelepanekuid ja ideid, mis annavad lugejale mõtteainet.

Tekst: Merilin Piirsalu

Fotod: Siim Semiskar