Heategevuslik jooks kogub raha, et inimesed ratastoolist välja aidata

Fotol vasakult paremale: Siim Mõistus, Liis Velsker, Kelly Sildaru
Fotol: Siim Mõistus, Liis Velsker, Kelly Sildaru Foto: Iti-Pätrik Järve

5. mail toimub Pirita Spordikeskuses ja Lillepi ringil heategevuslik jooks Wings For Life World Run, millega kogutakse raha seljaaju vigastuste ravivõimaluste leidmiseks. Jooksuvõistluse algatas Wings For Life fond, mis tänaseks on toetanud pea 200 teadusprojekti 15 riigis.

100% heategevuslik jooksuga on ülemaailmselt kogutud 23,6 miljonit eurot, millega on tehtud ka esimesed edusammud. Rahastatud teadusprojektidest asub meile kõige lähemal Helsingi teaduskeskuste koostööprojekt, kuhu on kaasatud HiLIFE neuroteaduse keskus ja Helsingi ülikool.

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht Lili Tiri on algatuse suhtes optimistlik ning kutsub kõiki jooksmisega teadust toetama: “Oleme väga rõõmsad, et Wings For Life jooks toimub jälle. Joostes saame kõik koos teha head ja arendada teadust, et tulevikus leida ravivõimalus seljaaju kahjustustele. Sel aastal on rajal ka liikumispuudega inimesed ise. Tule Sina ka, meie jookseme!”

Jooksul osalemiseks on tarvis tõmmata endale Wings For Life World Run äpp ning läbi selle registreerida end Pirital toimuvale jooksule. Mobiil tuleb ka rajale kaasa võtta, samuti kõrvaklapid, kuna jooksjaid ajab taga virtuaalne püüdja-auto – parim jooksja peab jooksma ka kõige rohkem. Esimesed 30 minutit saad edumaad, misjärel hakkab virtuaalne püüdja-auto jooksjaid taga ajama. Finiš asub täpselt seal, kus püüdja-auto jooksjale järele jõuab. Äpi vahendusel saab jooksja pidevalt infot, kui kaugel auto temast on ning millise tempoga läheneb.

Äpp on tasuta allalaetav nii iOS kui ka Android kasutajatele.

Kõik võivad ja saavad osaleda – nii harrastajad, ratastoolis sõitjad kui ka olümpiavõitjad.

Mis on Wings For Life fond?

Miljonid inimesed üle maailma on pärast seljaaju vigastust sõltuvad ratastoolist – üsna tihti on tegu liiklusõnnetuse või kukkumisega.

Wings For Life on mittetulunduslik seljaaju vigastuste uurimise fond, mille missiooniks on leida ravivõimalused. Wings For Life on alates 2004. aastast rahastanud teadusprojekte ja kliinilisi teste üle maailma. Olgugi, et ravi pole veel leitud, on suuri samme sinnapoole juba tehtud.
Tekst: Ajakiri Sport