Viljandi valmistub rattamaratoniks

Mulgi Rattamaraton

Maikuu 5. päeval peetakse Viljandis järjekordne Bosch Eesti Maastikurattasarja rattamaraton, mis tänavu meelitab kohale rekordarvu osalejaid. 50 km põhisõidule antakse start pühapäeval 12.00 ning 20 km Noorte- ja matkasõit algab 13.30.

19. Mulgi Rattamaratoni peakorraldaja Kristjan Kivistikul on hea meel tõdeda, et tänavune Mulgi Rattamaraton püstitab viimase viie aasta osalejaterekordi, sest rajale on oodata ligi 900 rattasportlast. Rekordinumbrid löödi ka möödunud nädalvahetusel, kui Mulgi Rattamaratoni avatud rajaga käis tutvumas ligi 100 rattasõpra. „Suur huvi avatud raja vastu oli meile väga meeldiv üllatus, sest viimase viie aasta jooksul pole seal nii palju osalejaid käinud. Rada sõideti kiiresti läbi ja see annab märku, et pühapäeval on ees ootamas kiire võidusõit,“ nendib Kivistik

Mulgi Rattamaraton

Võrreldes eelmise aastaga on rajameister Viljandi radadel teinud mõningaid muudatusi. Lühikese distantsi rada on jäänud samaks, kuid pikemal distantsil on läbi viidud väikesed uuendused. „Põhisõidu rajal on kruusateed asendatud metsavahe ja kõrgepingiliini aluse trassiga, kus leidub ka soist ja pehmemat pinnast,“ selgitab Kivistik.

Raja profiilist rääkides ütleb peakorraldaja, et pikal distantsil on ligi 800 tõusumeetrit. „Esimesed läbivad selle vähem kui kahe tunniga, aga tavalisele pühapäevasõitjale on see kindlasti väljakutset ja põnevust pakkuv rada,“ usub ta.

Peakorraldaja soovitab kindlasti ka väiksema kogemusega rattasõpradel sündmusel kaasa lööma tulla. „Tänavune kevad on küll rattasõitu soosinud, aga kes pole jõudnud veel väga palju kilomeetreid koguda, siis nende jaoks on täiesti sobilik Noorte- ja matkasõit,“ lausub ta.

Ratturitele peaks lisapõnevaust pakkuma see, et kolmandat aastat järjest paneb MyFitness Viljandis õla alla ning 19. Mulgi Rattamaratoni raames selgitatakse välja kõige kiiremad Pika tänava tõusu läbijad. Auhinna kiireimale mehele ja naisele paneb välja MyFitness Viljandi. Pika tänava tõus ehk „MyFitness Maasikas“ asub mõlema distantsi puhul 1 km enne finišit. Maratoni võitja ei pruugi sugugi olla kõige kiirem Maasika läbija, kuna tagant poolt tulijad võivad tihti seda tõusu isegi kiiremini võtta.

Mulgi Rattamaraton

Korraldaja kinnitab, et Viljandisse tasub kohale tulla kogu perega, sest oma võidusõidu saavad maha pidada ka kõige väiksemad rattasõbrad. Lastesõitude starti oodatakse kuni 10-aastaseid rattureid, kes vastavalt vanusele saavad rattarõõmu nautida 500-1000 m Tillusõidul, 2000 m või 3000 m rajal. Lisaks rattavõistlusele on kooliealistel lastel võimalus osaleda Bosch tööriistade töötubades, mis viiakse läbi SPARK Makerlab eestvedamisel ja kus lapsed saavad tutvuda põnevate tööriistadega ning end nende kasutamise osavuses proovile panna.

„Kindlasti ootame kõiki Mulgimaa metsade vahele rattaradu nautima,“ lausub peakorraldaja Kristjan Kivistik.

Mulgi Rattamaraton

19. Mulgi Rattamaratoni soodusregistreerimise voor kestab kuni 2. mai hilisõhtuni, kuid võistlustele saab end kirja panna ka kohapeal.

Ajakava:

9.00 Registreerimine, numbrite väljastamine

11.40 Avatakse põhisõidu stardikoridorid

12.00 Põhisõidu start 50 km

12.10 Lastesõidud

13.30 Noorte- ja matkasõit 20 km

15.30 Etapi autasustamine

16.30 Finiši sulgemine

Registreeru sõidule siin.

Tekst: Ajakiri Sport

Fotod: Bosch Eesti Maastikurattasari