Eesti rahvuskoondiste esitlus toimus kunstigaleriis Tallinn Art Space

Eile esitleti kunstigaleriis Tallinn Art Space võrkpalli Eesti rahvuskoondiseid. Rahvusnaiskonda ootavad esmalt ees mängud Euroopa Hõbeliigas, meeskonda Kuldliigas. Suve teises pooles teevad mõlemad koondised kaasa Euroopa meistrivõistluste finaalturniiridel. Kohal olid mõlema võistkonna treenerid ja enamik mängijaid, tutvustati eesmärke. Samal ajal valmis noorte kunstnike Alar Tuule ja Alexei Gordini poolt võrkpallist inspireeritud maal.

Mõlema koondise Euroopa liigade kodumängud toimuvad selgi aastal samal päeval Tartu Ülikooli spordihoones, pileteid saab osta SIIT. 21.-22. juunil toimub Tallinnas Saku Suurhallis meeste Kuldliiga finaalturniir, pileteid finaalturniirile saab osta SIIT.

Naiskond treenib esialgu Tallinnas Audentese spordihoones, kus peetakse tuleval nädalal ka kolm sõpruskohtumist Soome koondisega. Mai lõpus algavad mängud Euroopa Hõbeliigas, kus Eesti naiskonna vastasteks on alagrupiturniiril Sloveenia, Portugal ja Kreeka. Finaalturniir toimub 28.-29. juunil, finaalturniirile pääsevad mõlema alagrupi võitjad ja parim teise koha omanik ning korraldaja.

Peatreener Andrei Ojamets sõnastas suve esimese poole eesmärgid. “Hõbeliigas osaleme teist korda ja nüüd juba teame, mis meid ees ootab. Oleksin rahul, kui suudaksime taas finaalturniirile pääseda. Mänguliselt on eesmärk oma mäng võimalikult kvaliteetseks ajada ning õppida eelmisel aastal tehtud vigadest. Tähtis on, et me võitleme. Lisaks on Euroopa liiga mängud heaks ettevalmistuseks EM-finaalturniiriks,” ütles peatreener. Naiskonna koosseisus on ka mitmeid uusi mängijaid. “Esimestes trennides on noored väga hea mulje jätnud ja ma loodan, et see pilt muutub veel paremaks,” lisas juhendaja.

Naiskonna üks kogenumaid Anu Ennok lisas, et suurem konkurents tuleb kasuks kogu võistkonnale ja Eesti võrkpallile. “See on minu silmis positiivne, et meil on sisemine konkurents tekkinud. Ka EMil on palju mänge järjest ja seal tuleb kindlasti kasuks, kui meil on neid, kes suudavad vahetusest sekkuda ja asjade käiku muuta,” rääkis nurgaründaja.

Sõprusmängud Soomega:

17.05 kell 18.00 Eesti – Soome (Audentese spordihall)

18.05 kell 18.00 Eesti – Soome (Audentese spordihall)

19.05 kell 18.00 Eesti – Soome (Audentese spordihall)

Hõbeliiga mängude ajad:

25.05 Sloveenia – Eesti

29.05 Portugal – Eesti

2.06 kell 17.00 Eesti – Sloveenia (Tartu)

8.06 kell 17.00 Eesti – Kreeka (Tartu)

12.06 Kreeka – Eesti

15.06 kell 17.00 Eesti – Portugal (Tartu)

Rahvusmeeskond valmistub Kuldliigaks Rakveres

Eesti meeskond treenib Kuldliiga alagrupiturniiri eel Rakveres, kus järgmisel nädalal peetakse kolm sõprusmängu Slovakkiaga. Eesti kuulub Kuldliiga B-alagruppi koos Hollandi, Hispaania ja Horvaatiaga. Finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ning koha nelja seas tagab ka korraldaja ehk Eesti meeskonnal on koht nelja seas olemas. Edu korral jätkatakse mängudega Challenger Cupil, et püüda pääsu Rahvuste liigasse.

Peatreener Gheorghe Crețu toonitas nooremate mängijate kaasamise tähtsust. “Oleme järk-järgult toonud koondise juurde nooremaid mehi ja osa põhimängijaist liitub seekord hiljem. Usun, et meil on piisavalt värsket verd ja nägin juba esimestest trennides, et noored on väga motiveeritud ja valmis õppima. On ülimalt oluline, et meil tuleks pidevalt uusi mängijaid peale ja neil oleks mingi väljund. Suve üheks tipphetkeks on kodune finaalturniir, seda ei juhtu tihti, et saame kodus medalitele mängida ja teeme kõik endast oleneva, et seal edukad olla ja taas Challenger Cupile jõuda,” rääkis peatreener. “EM-finaalturniiril unistame esikaheksasse jõudmisest, oleme nende aastatega kasvanud ja põhimehed mängivad tippliigades, mis lubab selliselt unistada,” lisas ta.

Kapten Kert Toobal liitub koondise trennidega mai lõpus, seni täidab kaptenirolli Andrus Raadik. “Tunnetan koondisega edasiminekut igal aastal, oleme õigel teel. Tänagi oli siin noori mehi, keda ma varasemast ei tunne, järelkasvu on. Kindlasti üritan ka eemal olles meeskonna tegemistel silma peal hoida,” kommenteeris Toobal. Raadik lisas: “Spetsiaalselt ma kaptenirolliks valmistunud pole, usun, et saan hakkama. Mingeid ümberkorraldusi meeskonna sees ei tule, Kert jääb ikka selleks päris kapteniks.”

Sõprusmängud Slovakkiaga:

16.05 kell 19.00 Eesti – Slovakkia (Rakvere spordihoone)

17.05 kell 18.00 Eesti – Slovakkia (Rakvere spordihoone)

18.05 kell 17.00 Eesti – Slovakkia (Rakvere spordihoone)

Kuldliiga alagrupiturniiri ajakava:

25.05 Hispaania – Eesti

29.05 Horvaatia – Eesti

2.06 kell 20.00 Eesti – Holland (Tartu Ülikooli spordihoone)

8.06 kell 20.00 Eesti – Horvaatia (Tartu Ülikooli spordihoone)

12.06 Holland – Eesti

15.06 kell 20.00 Eesti – Hispaania (Tartu Ülikooli spordihoone)

Foto: Gertrud Alatare/volley.ee.