Grete Ayache trotsis Ungari MK-etapil äikest ja vihma

Grete Ayache ja Eleito Foto: Łukasz Kowalski
Grete Ayache ja Eleito Foto: Łukasz Kowalski

Ungaris Máriakálnok’is peetud koolisõidu MK-etapil osales ka Grete Ayache. Ekstreemsetes tingimustes suutis ratsanik teha väga korraliku skoori.

Grete alustas võistlust reedel Farao Da Raiaga CDI3* GP-s, kus skooris 66,543%, platseerudes 23 võistluspaari seas 12. kohale. Pühapäevases GP Specialis tulid Grete ja Farao 7. kohale, tulemusega 68,766%. Faraoga on nüüd Gretel täidetud kaks korda ka EM-i normatiiv.

CDI-W grand prix’s osales Grete Eleito Da Ferrariaga ning skooris seal 64,848%, saavutades sellega 10. auhinnalise koha. Laupäevane muusikaline vabakava, mis oli ühtlasi ka MK-etapp, peeti rasketes ilmastikutingimustes. Grete ja Eleito tegid oma soorituse äikeselises paduvihmas, skoorides sealjuures igati korralikud 70,115%. Võistluse võitis Sascha Schulz hobusel Dragao Luksemburgist, tulemusega 75,440%.

„Ma nautisin väga seda sõitu! Mu hobune on täiesti kartmatu! Armastan seda hobust!“, kirjutas Grete oma Facebooki seinal.

“Eleito tegi tubli vabakava, viga oli vaid ühe tagant jalavahetustes,” kommenteeris Grete hiljem meile pikemalt. “Aga see ilm… Vabakava peeti õhtul hilja prožektorite valguses. Juba soojendusel müristas ja pikne lõi taeva korduvalt valgeks. Kui ma testi alustasin, siis tibutas veidi, aga poole sõidu ajal hakkas väga kõvasti sadama ja välku lööma ning tõusis kõva tuul. Nagu müür vett oleks minu ees olnud, isegi valget koolisõidu aeda oli raske näha. Aga ma nautisin igat sekundit, nii lahe oli! Eleito ei karda mitte midagi ja tal oli sellest tormist täiesti ükskõik, ta kuulas ja usaldas mind lõpuni. Milline super iseloom sellel täkul on! See oli tõeline tants äikesetormis!” Peale meie paari sõitu võistlus katkestati, kuni ilm rahunes, nii et järgmistel sõitjatel vedas ja nad märjaks ei saanud.

Faraoga täitis sportlane oma teise EM-i normi. “Juba GP’s oli ta tubli aga GP Specialis oli ta väga tubli! Tundsin, et lõpuks suudan tema suurt energiat kontrollida ja suunata kuidas vaja on. Tahtsin teha rahuliku ja veatu sõidu, mis mul ka õnnestus, kuigi potentsiaali on tal kõvasti veel ja võiksin lisada isegi rohkem ilmekust. Kuid ta on alles 9-aastane, niiet iga asi omal ajal. Tulemus on juba praegu päris korralik. Olen väga rahul,” lisas Grete.

Juba mai lõpus võistleb Grete oma kahe ratsuga Sloveenias Lipicas.

Täpsemad tulemused leiab siit.

Allikas: Eesti Ratsaspordi Liit