Enam kui 80 riigis toimub ülemaailmne orienteerumispäev

Orienteerumine

15. mail algasid nädalajagu kestvad ülemaailmse orienteerumispäeva üritused, mis leiavad aset globaalselt kõigil kontinentidel. Ka Eestis toimub ajavahemikus 15.-21. mai ligi 40 erinevat orienteerumisüritust, kuhu oodatakse osalema üle 6000 inimese.

Ülemaailmset orienteerumispäeva korraldatakse Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni egiidi all juba neljandat aastat ja selle eesmärgiks on propageerida orienteerumist laiemalt ja jõuda uute potentsiaalsete ala harrastajateni, eelkõige noorteni. 2018. aastal toimus ülemaailmse orienteerumispäeva üritusi kokku 81 riigis, milles ka eestlastel oli oma oluline osa – üle Eesti leidis aset kokku 39 üritust 5702 osalejaga.

Eesti toimub selle nädala jooksul hulgaliselt tööpäeva õhtuti aset leidvaid orienteerumispäevakuid, kuhu on oodatud kõik huvilised ja kus pakutakse ka algõpet. Lisaks korraldatakse orienteerumisüritusi ka koolides ja lasteaedades, kus eesmärgiks pole niivõrd sportlik mõõduvõtt kui just huvi tekitamine ala vastu.

Tänavu on mai kuulutatud Eestis ka orienteerumiskuuks ja infot üle kogu vabariigi toimuvate päevakute kohta leiab „RMK Eestimaa orienteerumispäevakute“ kodulehelt: päevakud.ee. Üks suuremaid ja mugavaima asukohaga üritusi, kus orienteerumist proovida, leiab aset Tallinna Linnaorienteerumise päevaku raames esmaspäeval, 20. mail Tallinna Vanalinnas keskusega Vabaduse väljakul – sinna on oodata ligi 500 osalejat. Kõigil päevakutel leiab mitmeid erineva pikkuse ja raskusastmega radu.

Kõik ülemaailmsest orienteerumispäevast osavõtjad lähevad globaalsesse arvestusse ning neid ootab finišis erikujundusega diplom ja kleebis.

Jooksva info osalejate arvudest üle maailma leiab ürituse kodulehelt.

Foto: Aldis Toome