IRONMAN 70.3 Otepää läbinud tuntud eestlased leidsid, et võistlus oli lahe, kuid jooksurada põrgu

Robert Kitt ja Ain-Alar Juhanson
Robert Kitt ja Ain-Alar Juhanson

15. juunil võistles IRONMAN 70.3 Otepääl 1200 inimest, nende hulgas lõpetasid võistluse tuntud eestlased Martin Veisman, Raivo E. Tamm, Robert Kitt, Märt Avandi ja Kalev Kruus.

IRONMANi hea eeskuju projektis osalev Martin Veisman kommenteeris vahetult pärast lõpetamist: “Rada oli super! Super raske, aga super äge ka ning vabatahtlikud olid nii tublid super, et müts maha. Ilmaga vedas ka, sest teise jooksuringi ajal oli pilves. Mina jäin rajaga väga rahule, ma ei tea, kuidas rada minuga jäi. Tulemusega jäin väga rahule, tahtsin aega alla 05:40:00 ja tuli 05:17:16. IRONMAN Tallinnal osalemist veel vaatame.”

IRONMANi hea eeskuju projektis osalev Swedbank Eesti juht Robert Kitt lõpetas oma esimese IRONMANi võistluse ajaga 06:22:56: “Kõige raskem oli vastata ürituse peakorraldaja Ain-Alar Juhansoni kutsele IRONMANi eeskuju projektis osalemise kohta jaatavalt. Aga võistlus – see on nii lahe! Ja ujumise tulemusega jäin väga rahule, tegelikult kogu tulemusega.”

Kalev Kruus
Kalev Kruus

Spordiajakirjanik Kalev Kruus: “Ma arvasin, et olen tugevamaks muutunud, aga vist ei ole. Tahtsin unistustes läbida raja alla kuue tunni, aga see ei õnnestunud. Ma selle raja jooksja ei ole. Sellel rajal jooksmine on põrgu. Siiski ma arvan, et jooksin kiiremini kui eelmistel aastatel. Järgmine aasta olen kindlasti stardis, tahan ikka selle kuue tunni piiri alistada.” Kalevi aeg oli 06:11:29.

Näitleja Märt Avandi tulemus oli 05:41:52. Meestest tulid võistlusel esikohale Rinalds Sluckis Lätist ajaga 04:11:38 ja naistest Maria Jänese Eestist ajaga 04:46:08.

IRONMAN 70.3. Otepää on neljandat korda toimuv triatlonivõistlus, kus osalejatel tuli läbida 1,9 kilomeetrit ujudes, 90 kilomeetrit jalgrattal ja 21,2 kilomeetrit joostes. Meeskondlikult osaledes läbiti distants kolme osaleja peale teatevõistlusena, kus iga osaleja läbis ühe ala. Ujumine toimus Pühajärves, rattarada viis läbi metsade ja üle mägede Kanepisse ja tagasi ning tõusuderohke jooksurada kulges piki Pühajärve kallast. Võistlejad finišeerisid Pühajärve SPA Hotelli pargis.

Allikas: IRONMAN Estonia

Fotod: Helga-Liisa Oselin