Rakvere Rattamaraton kutsub avastama Lääne-Virumaa põnevaid radu

Rakvere Rattamaraton

Sulle meeldib maastikurattal ringi vurada ja otsid võimalust end selles osas kuskil proovile panna? Või tahad koos perega sportlikult looduses aega veeta? Siis on õige mõte sõita pühapäeval 14. juulil Rakverre, kus toimub Bosch Eesti Maastikurattasarja viies etapp -17. Rakvere Rattamaraton.

Kui eelistad parajalt pikka ja keerulisemat väljakutset, siis saad minna 51 km põhisõidu distantsile. Kui tahad veidi kergemat pingutust, võid valida 20 km pikkuse noorte- ja matkasõidu.

Põhisõidu lähe antakse 12.00 ning noorte- ja matkasõit saab stardi 12.20. Mõlemale distantsile starditakse Rakvere Spordikeskuse lähedalt Kastani puiesteelt. Esimesed kilomeetrid mööduvadki linnatänavatel, kust suundutakse Palermo terviseradade kaudu linnast välja Kõrgemäele, kus ootavad juba mägisemad kohad. Edasi liigutakse Siplasemäe suunas ja sealt sõidetakse Pajusti poole. Lühemal distantsil osalejad pööravad siis Rakvere poole tagasi, aga põhisõidu rada viib edasi Pajusti parki ning Vinni, kust tullakse Pajusti kaudu taas Rakvere linna finišisse.

Lapsed kaasa!

Kui pikemate distantside sõitjad kihutavad juba rajal, siis alates 12.30-st saavad sõitma minna kõige väiksemad rattasõbrad. Vastavalt vanuseklassidele läbitakse 800 m või 1,2 km pikkune rada. Lastesõidud on mõeldud kuni 10-aastastele poistele ja tüdrukutele ning on nende jaoks suurepärane võimalus rattamaailmaga tuttavaks saada – distants ei käi kellelegi üle jõu ning esikoha peale kihutama ei pea. Võitjad on kõik!

Rakvere Rattamaraton

Millised on rajad?

Kes on varasemalt Rakveres sõitmas käinud, siis nendele on rajad mingil määral tuttavad, aga ka nemad võivad kindlad olla, et täpselt sama rada sõita ei tule. Rajameister Roland Toome kinnitab, et korraldajate soov on igal aastal pakkuda osalejatele midagi uut. „Kogemus ütleb, et mingisuguseid väikeseid muudatusi sõitjad ikka ootavad. Kui 10 aastat järjest peaks olema üks ja sama rada, siis teatud hulk rattureid enam kohale ei tuleks, aga kui igal aastal on midagi uut, siis tullakse meelsamini,“ usub ta.

Sellel aastal on ette valmistatud mitmeid uusi rajalõike, aga suurim muudatus on see, et rada kulgeb varasemaga võrreldes teistpidi. „Kui tagurpidi sõita, siis osad inimesed ei tunnegi rajal vanu kohti ära – kus eelmisel aastal oli laskumine, on nüüd on tõus ja see muudab raja olemust oluliselt,“ teab Roland.

Kel vähegi rattasõidu vastu huvi on, neil soovitab rajameister Rakverre tulla. Lisaks sellele, et saab end tehnilisel ja vaheldusrikkal rattarajal proovile panna, saab rattal liikudes oma silmaga näha, kui mitmekesine on loodus. „Ka Rakvere kandi kohalik inimene, kes nii palju linna ümber metsas ei käi, võib positiivselt üllatuda, et siinne maastik on nii vahelduv. Asume ju Pandivere veerel, kus on künkaid ja siledat ala, laiub männikuid, kuusikuid ja kasvab tihedat lehtpõõsast. Rakverest 10-15 km raadiuses leidub palju sellist, mida esmapilgul ette kujutada ei oska,“ lausub Roland.

Mida veel Rakveres teha?

Kindlasti tasub Rakverre tulla kogu perega, sest kui rattamaraton sõidetud, siis ei pea kohe kodu poole kiirustama, vaid võib veeta ühise mõnusa õhtupooliku Rakvere linnas.

Rakvere Rattamaraton

Kuna rattamaratoni rada rekonstrueerimistööde tõttu Rakvere Vallimäelt seekord läbi ei lähe, on see hea põhjus Vallimäel väike jalutustiir teha, et see siiski üle vaadata, sisse põigata ka linnusesse ning heita pilk peale Rakvere sümbolile Tarva kujule.

Kes aga tahab füüsilisest pingutusest taastuda basseinis, mullivannis ja saunades, võib läbi astuda Aqva vee- ja saunakeskusest, kus leidub tegevust nii suurtele kui ka väikestele.

Tule sinagi ja veeda Rakveres sportlik pühapäev! Rakvere Rattamaratonile saab registreeruda siin.

Soodsam registreerimisvoor kestab 10. juuli hilisõhtuni, aga kirja saab end panna ka pühapäeval kohapeal.

Võistluspäeva ajakava

10.00 – numbrite väljastamine, registreerimine

12.00 – Põhisõidu 51km start

12.20 – Noorte- ja matkasõidu start

12.30 – Lastesõitude stardid

13.55 – Eeldatav võitja finiš

15.30 – autasustamine

17.00 – Finiš suletakse

Tekst: Ajakiri Sport

Fotod: Bosch Eesti Maastikurattasari