5 nippi lume rookimiseks!

lume rookimine

Kui arvad, et lume rookimine on ainult tüütu kohustus, siis eksid. Lisaks sellele, et lume kühveldamine annab võimaluse olla värskes õhus, on see ka tore viis füüsiliselt aktiivne olla. Ja ärge unustage – kui on põhjust lund rookida, siis järelikult on väljas mõnus talveilm. Taavi Metsma pani kirja lume rookimise parimad nipid.

Lume kühveldamine on suurepärane kehaline aktiivsus

Suusatamise kõrval on lume kühveldamine üks parimaid asju, mis meid talvisel perioodil vormis hoiab. See paneb intensiivsemalt tööle nii meie südame kui ka suuremad lihasgrupid, hoides nii südameveresoonkonna tervist kui kehalist võimekust

Kühveldamise tehnika vali oma taguotsa tunnetuse järgi

Palju on loodud ebavajalikke reegleid, kuidas tõsta. Osad tõstavad seljaga, teised jalgadega. Parima viisi kühveldamiseks leiad aga oma enda selja järgi, seega usalda tõstmistehnika valikul oma taguotsa. See kehtib ka seljavalu korral – kuula oma selga ja kasuta kühveldamiseks sellist viisi, mille leiad endale parema olevat.

Raskema lume kühveldamine on efektiivsem trenn

Eeldusel, et oled piisavalt tugev, ei pea kartma ka märja ja raskema lume kühveldamist. Suurem koormus pole kahjulik, kui sul on selleks piisav kehaline ettevalmistus. Kui tunned, et raskema lume kühveldamine käib üle jõu, pane labidale vähem lund või hoopis lükka see teise kohta, mitte ära tõsta. Nii saavad kõik lume rookimiste endale võimetekohaseks teha. Kehaline aktiivsus on kõigile, nii lastest vanaemadeni kui spordipoistest haigeteni.

Kanna ilmale vastavaid riideid

Enne välja minekut veendu, et su riietus vastaks ilmale. Arvesta nii temperatuuri, tuule kui libedusega. Pole halba ilma, on vaid ilmale mitte vastav riietus.

Rohkem on uhkem

Mida rohkem sa lund kühveldad, seda tugevamaks su selg saab. Kui seljas esineb probleeme, võib võimetekohane lume kühveldamine aidata sul need probleemid seljata. Lume rookimist ära lükka ainult tugevamate selga – sellega annad ära suurepärase võimaluse täita päevane kehaline aktiivsusnorm. Pigem kasutage seda ühe aktiivse aja veetmise viisina – tegevust jätkub tervele perele!

„Parim viis lume kühveldamiseks on selline, et lumi kühveldatud saaks“ – Lennart Bentsen

Allikas: Taavi Metsma, www.fb.com/fysioviis

Foto: Shutterstock.com