Põltsamaa Wpark valmistub suvehooajaks

Wpark_varsti avatud

Suve hakul avatakse Põltsamaal, Kamari järvel Eesti suurim veelauapark Wpark. Wparki juhataja Joel Pärle sõnul on ehitus praeguseks u. 85% ulatuses valmis.

„Administratiivhoone üldehitus on viimistlusfaasis ning nii suur ringkaabel kui ka väiksem 2.0 on paigaldatud. Hetkel käivad ettevalmistustööd rajaelementide paigutamiseks,” selgitab Pärle. Esimesed hooajapiletid tulid müügile juba eelmise nädala lõpus.

Kui kevad on kogu maailmale olnud hektiline ja tegevuste mõttes justkui vahele jäänud, on seda suuremad panused suve peal. Et lapsed, kes kui vangis elanud ja pole ammu murul käinud, saaksid lõpuks „haljale aasale kepsutama“ ja Wparki batuutidest veelinnakusse hullama. Kesk-Eesti esimese veelauapargina elavdab Wpark oluliselt siinset külastatavust ja veespordiskenet. Lisaks loob pargi avamine ka mitmeid uusi töökohti administraatorite, operaatorite, koolitajate, vetelpäästjate ja Wparkis asuva kohviku personali näol.

Ülesehituselt on Wpark ainulaadne, sest on esimene ringkaabliga veelauapark Eestis. Ringkaabel liigub päripäeva, mis on kogu maailmas vähem levinud kui vastupäeva liikuv kaabel. „See muudab sõitmise ja harjutamise põnevaks ka professionaalidele, kes on enamasti harjunud trikke ja hüppeid tegema vastupidises suunas,” nendib Pärle. 16 erinevat takistust (kickers, sliders jms) on Pärle sõnul piisavalt palju, et pidada ka rahvusvahelisel tasemel tunnustatud võistlusi.

Sõidurõõmu jagub pargis igas vanuses ja igal tasemel sõitjatele. Algajate jaoks on olemas ka klassikaline, 184 m pikkune 2.0 süsteemiga ja puldiga juhitav kaabel. Lisaks ootab Wparkis batuutidega veelinnak lastele, puhkeala kohviku ja tünnisaunaga, rannajalgpalli ja -tennise ning võrkpalliplatsid ja varustuse laenutus.

Lisainfot pargi ja avamise kohta saab Wparki veebilehelt www.wpark.ee ja Facebookist facebook.com/wpark.ee.

Foto: Wpark, Media Station