Videotrennid, live trennid ja välitrennid: treenimise uued võimalused

2020.05.04 Reval-Sport välitrenn (Foto Mona Porila) (3)

Koroonaviiruse leviku tõttu on spordiklubid pandud kinni, kuid treenerid ei jätnud oma treenitavaid hätta – kohe võeti kätte ning tehti videotreeningud, et kõik saaksid kodus trenniga enda füüsilist vormi hoida koos endale tuttavaga treeneriga ega peaks treeninguid katkestama.

Nüüd on piiranguid lõdvendatud ning need, kes on igatsenud treeneriga trenni tegemist, saavad minna Reval-Sporti välitreeningule. Kes tahab aga trenne jätkata kodustes tingimustes, võib endiselt jätkata videotreeningutega või uudistreeninguna Reval-Sport live Shapinguga läbi Zoom keskkonna, mis võimaldab väikses grupis koos treeneriga vahetult suheldes treenida.

2020.05.04 Reval-Sport välitrenn (Foto Mona Porila) (3)

Uutmoodi Shapingu treeninguvõimalus live’is

Videotreeningud on olnud väga populaarsed, ent paljud treenijad on öelnud, et üksinda kaasa tehes ei ole ikkagi tunne see, mis grupis tehes ja otse treeneri juhendamisel. Sellest ka järgmine samm – luua live treening.

„Videotreeningute filmimisega ja nende jagamisega me praegu ka jätkame. Edasi hakkasime pakkuma võimalust teha Shapingut veebi kaudu live treeningu näol. Seda siis Zoom keskkonna vahendusel,“ tutvustab Reval-Sport treener Ülle Ptšelovodova uut teenust.

Live võimaldab treeneril läheneda treenijale individuaalsemalt

Reval-Sport spordiklubi eesmärgiks on alati olnud, et inimesed teeksid trenni teadlikult. Seetõttu teevad nad ka live Shapingut veebi vahendusel väikegruppidele, mitte massidele – veebitreeningust saab osa võtta 11 inimest ja Shaping treeningu pikkuseks on 55 minutit. See annab treenerile võimaluse jälgi inimesi ning läheneda individuaalsemalt. Shapingu eesmärk on anda koormust kõikidele lihasgruppidele.

„Shaping sobib igas vanuses naistele, olenemata eelnevast treenitusest. Kõigile loome vastavalt võimetele sobiva treeningkoormuse,“ räägib treener. Shapingu eesmärk on läbi treeningu ning tervisliku toitumiskava langetada kehakaalu ning saavutada oma ideaalfiguur.

Veebi vahendusel live treeningu plussid:

  • Treener näeb trennis osalejaid ning seeläbi on võimalus jälgida, kas treenijad teevad õige tehnikaga. Vajadusel saab koheselt parandada ja suunata harjutust õigesti tegema.
  • Veebi vahendusel on treeneril võimalus suhelda ja motiveerida terve treeningu jooksul
  • Peale treeningut on treener mingi aja jooksul veebivahendusel olemas ja temalt saab küsida nõu nii toitumise kui ka treeningute osas.
  • Samas saab live treeningus osaleda nii, et treener tunnis osalejat ei näe. See on igaühe enda valik, kas ta soovib, et treener teda näeb või mitte.

020.05.04 Reval-Sport välitrenn (Foto Mona Porila) (1)

Välitreeningud pakuvad laiu võimalusi

Välitreeningutega Reval-Sport spordiklubis kindlasti jätkatakse. „Treenides välitingimustes on treeningute stiilide valik suurem. Samuti on võimalus kasutada lisaraskusi, mis on tagatud klubi poolt,“ selgitab treener. „Veebipõhistes trennides selliseid lisaraskusi nagu kangid, kettad, kasutada polnud võimalik. Kindlasti annab motivatsiooni juurde see, et treenitakse koos treeneriga, kes on vahetult olemas.“

Tekst: GoodNews 

Fotod: Reval-Sport/Mona Porila