Kas kehva enesetundega trenni minna või mitte minna?

Treening treppidel

Aktiivne liikumine ning trennis käimine on igati ideaalne viis hoida end ja oma keha tervislikus vormis. Tegelikult on ju tõestatud, et mõõdukas treening vähendab riski väga mitmesuguste haiguste tekkele. Küll aga oleme me kõik inimesed ning vahel saame külge mõne pisiku või viiruse, mis lööb keha rivist välja. Kas treenida edasi või mitte?

Kui sa oled juba haigeks jäänud, siis esimese asjana tahaksid kohe uuesti terveks saada. Vahel on raske tõmmata joont, kas oled nüüd tõesti päriselt väga haige ning peaksid puhkama või oled endale püüdnud ligi kergelt jooksva nina. Kõik päris must-valge kindlasti ei ole. Teatud olukordades ning teatud sümptomite puhul võib olla väga okei liikuda edasi. See võib sulle pigem tuua kasu kui kahju, näiteks siis kui sind vaevab kergelt jooksev või kinnine nina, õrn kurgu kõditus. Kuid millal ei ole okei edasi treenida ning peaksid puhkama?

Nagu mainitud, siis kergema sümptomi-kahe korral võib liigutamine olla väga okei. Kuid kui sa juba tunnetad midagi enamat, siis oleks hea mõte võtta väike paus. Sina tead ja tunned oma keha kõige paremini – kas asi on laiskuses või tõesti enesetundes? Paljud inimesed kardavad, et veavad end alt kui nad ei lähe ega tee. Mõeldakse: „ma ei ole allaandja ega laisk” ning mängitakse hoopis enda tervisega. Kui sul on palavik, nõrkustunne, pearinglus või -valu, üldine kehv enesetunne, siis on õige aeg vajutada pidurit. Treeningu ajal nõrgestame enda immuunsüsteemi veelgi enam ning anname kehale suure lisakoormuse kõigega toime tulemiseks.

Seega on oluline vahel teha paus. Puhata ning lasta kehal taastuda. Suurel osal juhtudel saavad siiski kiiremini tervemaks need inimesed, kes lasevad enda kehal korraks aja maha võtta.

Et püsiksid ikka terve, siis hoia end soojas ning toidulaud mitmekülgse ja vitamiinirohkena.

Tekst: IntensivePT