Eestis loodud liikumisäpp FitSphere võtab sihikule füüsilise passiivsuse lahendamise

FitSphere meeskond
Foto: FitSphere meeskond

FitSphere liikumisäpp on nüüd saadaval Google Play ja App Store äpipoodides. Nutirakendusega asutakse mängulisel moel lahendama vähese füüsilise aktiivsuse probleemi. Äpi tööpõhimõte seisneb liikujate premeerimises koostööpartnerite välja pandud auhindadega. Asutajatel on plaanis 2022. aastal laieneda edasi Soome ning Rootsi.

FitSphere’i mobiilirakendusega asuvad startupi asutajad Kristo Sõerd ning Karl Vihul panustama selle nimel, et väheneks ühiskonnas leviva istuva eluviisi negatiivne mõju tervisele. Mehed on võtnud endale eesmärgi teha seda positiivse mängulisuse ja premeeritud liikumisega.

 Kristo Sõerd: „Tahame ulatada abikäe peamiselt neile, kes ei ole tänaseks suutnud aktiivset eluviisi sisse juurutada. Vähene liikumine on üks peamisi põhjuseid, miks 39% maailma täiskasvanutest on ülekaalulised. Tahame motiveerida inimesi tegema oma kõige esimesi samme positiivse liikumisharjumise suunas, kuna need on ühtlasi kõige kriitilisemad ja sageli ka raskemad sammud“.

Kuueliikmelise meeskonnaga on liitunud ka pikalt tippspordi ja tervise edendamisega tegelenud Ott Kiivikas. Tema sõnab, et liikumise vähesuse taga on motivatsiooni puudus: „Motivatsioon on mistahes tasemel harrastajale suurim takistus. Keerulisim osa on tugitooli ja ukselingi vahel ehk esimese sammu tegemine“.

Karl Vihul: „Esimesed kuud saavad olema märgilise tähtsusega ettevõtte edasises arengus. Esimestel kuudel paneme suurt rõhku äpi funktsioonide arendamisele. Esmajoones võtame ette teiste liikumis- ja spordialade tasustamise, seejärel monitoorimise täiustamise, sotsiaalsuse funktsiooni loomise ning järgmisel aastal plaanime teha algust ka treeneri ja toitumise funktsiooni lisamisega. Soome ja Rootsi plaanime samuti ette võtta järgmisel aastal, kui esimesed järeldused on Eestis tehtud“.

FitSphere’i alged tekkisid eelmise aasta suvel, kui asutajad arutlesid üheskoos, miks ei võiks liikumine olla tavainimese jaoks mõnel moel premeeritud. Mõte meeldis meestele nii palju, et asusid plaani pidama, kuidas visiooni ellu viia. 2021. aasta veebruaris lõid nad käed tarkvaraarendusfirmaga Mobi Lab, kes näeb vaeva, et muuta asutajate mõtted reaalsuseks.

FitSphere rakendus
FitSphere rakendus

FitSphere numbrites

  • Esimeses rahakaasamisvoorus on plaanis kaasata 200 000 eurot, millest 157 350 eurot on tänaseks kaasatud
  • Meeskonnas on 6 liiget
  • Koostööpartnereid on 74
  • Esimese tegutsemisaastaga sihitakse 100 000 allalaadimist

Lisainfo:

Karl Vihul, FitSphere tegevjuht

E-post: karlvihul@thefitsphere.com

Tel: 5382 2924

Allikas: FitSphere