Suvine Simple Session jõuab otseülekannete kaudu miljonite inimesteni

Simple Session teeb Eestit suuremaks lisaks maailmakuulsate ekstreemsportlaste Tallinnasse toomisele ka oma laiahaardeliste veebi- ja teleülekannete kaudu. Laupäeval, 21. augustil kannavad Baltimaade suurima ekstreemspordisündmuse rula- ja BMX-sõidu finaale üle rekordarv rahvusvahelisi ja kodumaiseid kanaleid.

Eesti kanalitest on sündmus nähtav Telia Inspira ja Postimehe vahendusel, rahvusvahelistest kanalitest Fuel TV, Edge TV ja Insight TV eetris ning lisaks MCS Extreme ning Leedu 15Min platvormidel. Simple Sessioni rulasõidu finaalid leiavad aset 21. augustil Eesti aja järgi kell 14-16 ning BMX sõidud kell 19.30-21.30.

Ürituse ühe korraldaja Mario Kalmre sõnul on suur rõõm, et sündmust kannab üle nii suur arv ekstreemspordi maailmas tuntud kanaleid. „Oleme kakskümmend üks aastat ehitanud üles maailmatasemel rula- ja BMX võistlust ning hea meel on neid alasid, sportlasi ja elustiili meedia vahendusel jagada. Ja nagu näha – tänavasport on tänu olümpiale suuremas fookuses ja kogub uusi harrastajaid kiiremini kui eales varem.“

Eesti publik näeb Simple Sessioni finaale Telia Inspira vahendusel ning Postimees Online keskkonnas. Inspira telekanal on kättesaadav Telia TV klientidele ning finaalid jäävad järelvaadatavaks kaheks nädalaks pärast ürituse toimumist.

Rahvusvahelistest kanalitest on eestlastele tuttav otseülekande edastaja ekstreemspordi platvorm Fuel TV, mis levib 100 riigis üle maailma nii teleoperaatorite kui ka voogedastuse vahendusel. Fuel TV on globaalne ekstreemspordi kodu, mis edastab 24/7 BMX, rula, surfi, MTB, suusa, lumelaua ja veelaua teemalisi saateid ja nende alade võistluste ülekandeid.

Samuti näeb võistlust EDGEsport vahendusel. See meediaplatvorm ja telekanal on samuti keskendunud lumespordi, rula, purjetamise, rattasõidu, MTB, moto ja teiste elamusspordi alade kajastamisele. EDGDEsport levib globaalselt 59 riigis.

Üks suuremaid teleülekande partnereid on ka Insight-TV, mis on keskendunud noortekultuurile ja elustiilile ning levib 46 riigis. Kanali esindaja sõnul sobivad rula- ja BMX ideaalselt Insight-TV publikule, kes hindab ikoonilisi suursündmusi aladelt, mis praegu noori kõnetavad. Insight on Euroopas ja Põhja-Ameerikas baseeruv globaalne sisutootja, kanal ja levitaja, kes keskendub kõrgekvaliteedilise pildi tootmisele pidades silmas just milleeniuminoorte ning Z-generatsiooni huve.

Välismaistest telepildi vahendajatest kannavad 21. korda Eestis toimuva festivali rula- ja BMX finaalsõite üle uus prantsuskeelne ekstreemspordi platvorm MCS Extrême, mis levib Prantsusmaal, Belgias, Luksemburgis ja Šveitsis ning mis avab oma platvormi just Simple Sessioni ülekandega ning jääb tulevikuski kajastama vaid maailma rula, BMX ja surfi tippvõistlusi. 15Min veeb on aga Leedu üks suuremaid uudiste platvorme kuuludes Postimees Gruppi.

Kui eelmisel aastal jõudis Simple Session rahvusvahelise telepildi vahendusel umbes 10 miljoni inimeseni üle maailma, siis sel aastal võib oodata vähemalt sama suurt telepublikut.

Simple Session on rahvusvaheliselt tuntud ja Eesti suurim tänavaspordi sündmus, mis toimub 20.-21. augustil juba kahekümne esimest korda. Rula- ja BMX tänavasõidu distsipliinide võistlustest Põhjala tehases võtab osa 32 professionaalset rulatajat ja 32 trikiratturit üle kogu maailma. Võistluste avapäeval toimuvad nii rula- kui ka BMX kvalifikatsioonisõidud ning sõitmas näeb ka võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Laupäeval, 21. augustil astuvad finaalides mõõtu võtma edasipääsejad. Üle aastate toimub Simple Session suvel, mis on mõlema ala harrastamise ja võistluste tipphooaeg.

Simple Session 21 esitleja on Doritos ning partnerid Red Bull, LHV Noortepank, KIA, GT Bikes, Kunstform BMX, Ampler Bikes, Heimon Kala, Visit Estonia, Äike elektritõukerattad, Oakley, Metsä Wood, Athlon, Kultuuriministeerium, Tallinna linn, Postimees, Telia ja Inspira kanal.

Sisehallis toimuvatele võistlustele pääseb COVID-19 läbipõdemise tõendi, vaktsineerimispassi või negatiivse kiirtesti esitamisel. Ürituse kohtade arv on piiratud. Kahel päeval on kokku neli erinevat piletiga sessiooni. Põhjala tehase õueala on kõigile avatud ja sissepääs sinna on piiranguteta ning tasuta.

Piletid ja ajakava: https://www.ticketer.ee/simple-session-21/

Simple Session 2021 tutvustus: https://www.youtube.com/watch?v=CtSWVwIYe3I

Vaata lisaks: