Anna Karolin püstitas lamades surumise Eesti meistrivõistlustel Eesti rekordi

Kilingi-Nõmmel toimusid 20. novembril Eesti meistrivõistlused lamades surumises, kus naiste absoluutkategoorias võitis Anna Karolin Eesti rekordiga.

Võistluseks seadsid Karolin ja treener Margus Silbaum eesmärgi saada turvaline raskus 115 kilo kindlasti kirja ning järgmistel katsetel püüda uusi Eesti rekordeid 121 ja 125 kilo.
„Keskendusin võistlustel täpsele sooritusele ja oli väga hea meel, et ka raskemad katsed õnnestusid,” ütles üle 84-kiloste naiste kategoorias võistelnud Karolin.
Ta oli võistluseks hästi valmis, kuna vaid nädal varem sai oma sooritust testida maailmameistrivõistlustel Norras. Sel hooajal suutis ta kasvatada tulemust aastaga 25 kilo, milles suur roll on Silbaumi tehnilistel teadmistel.

Karolin plaanib ka edaspidi varustusega surumisele palju rõhku panna. „Tore unistus oleks suruda kevadistel Euroopa meistrivõistlustel 140-150 kilo,” sõnas ta.
Eesti meistriteks tulid veel Amanda Margaret Treier (-52 kg), Mariette Pennar (-57 kg), Karoliine Holter (-63 kg), Eliise Oras (-69 kg), Eliise Mikomägi (-76 kg) ja Marelin Jüriado (-84 kg).
„Tore oli teiste naistega võistelda ja näha, et üha rohkem noori naisi tegeleb jõutõstmisega ja tuleb ka võistlema. Ootan eriti, et raskemate kaalukategooriate naisi liituks, kuna jõutõstmine on ala, kus saab edukalt võistelda ja lihasmassi kasvatada igas kaalus,” lausus Karolin, kelle kategoorias olid ainsateks konkurentideks rekordid. Absoluutkategoorias järgnesid talle Mikomägi ja Holter.
Meeste meistriteks said Mirko Leppik (-66 kg), Peep Päll (-74 kg), Karl Michael Valk (-83 kg), Henry Lehtsaar (-93 kg), Rainer Raiend (-105 kg), Hjalmar Mäe (-120 kg) ja Jaan Lahe (+120 kg).

285-kilose isikliku rekordiga ka absoluutkategoorias võidutsenud Mäe jäi koha ja kogu võistlusega rahule, kuigi üles läks vaid üks katse. Teiseks katseks küsis ta kangile 295,5 kilo, mis olnuks Eesti rekord. „Tehniliselt kehv katse oli. Selliste raskuste juures hakkab lugema juba iga pisidetail,” selgitas ta. Mäe uskus, et on 300 kiloks valmis ja see sai ka kolmandaks katseks peale pandud. Ta surus kangi küll sirgetele kätele, kuid väiksed iluvead röövisid selle katse: kohtunike 2:1 häältega seda ära ei loetud. „Eks 300 kilo jääb järgmist võistlust ootama. On, mille poole püüelda,” sõnas värske meister, kellele absoluutkategoorias järgnesid Lahe ja Valk. Noortest olid parimad Mikk Lehtoja ja Eliise Mikomägi, juunioridest Tanel Männisalu ja Kadi Kertu Elias.

Allikas: Eesti Jõutõsteliit
Fotod: Henry Küla