World Triathlon ja Super League Triathlon lõid 2022. aastal omavahel käed

Triathlon
Foto: Arena Games Triathlon powered by Zwift

World Triathlon ja Super League Triathlon lõid 2022. aastal omavahel käed, mis tähendab, et tänavu selgitatakse esmakordselt välja triatloni e-spordi maailmameistrid. Arena Games Triathlon powered by Zwift võistlussarja kuulub kolm etappi.

Võistlussari kasvas välja soovist edendada kõrgetasemelisi triatlonivõistlusi koroonaviiruse pandeemia ajal. Mullu toimusid esimesed e-spordi võistlused Rotterdamis ja Londonis. Nüüd World Triathloniga koostööd tehes ja MM-sarja nime kandes võõrustatakse tipptriatleete kolmes linnas: Münchenis (9. aprillil), Londonis (23. aprillil) ja Singapuris (7. mail).

Triatloni e-spordi võistlus kujutab endast basseinis ujumist, rattapukil sõitmist ja jooksulindil jooksmist. Võistlusdistantsid on lühikesed ning üks etapp koosneb kolmest minivõistlusest, kus alad omavahel kohti vahetavad. Iga minivõistluse järel saavad osalejad paremusjärjestuse alusel punkte ning etapi võidab kokkuvõttes enim silmi teeninud sportlane. Vaata eelmise aasta Londoni etapi kokkuvõtet siit.

Sellest aastast annavad Arena Games Triathloni etapid punkte ka World Triathloni maailma edetabelisse. Kolme etapi kokkuvõttes enim silmi teeninud triatleet kroonitakse aga esmakordselt e-spordi maailmameistriks.

Allikas: Eesti Triatloni Liit