Spordimuuseumit saab edaspidi avastada koos digikaaslasega

Spordimuuseum

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum tähistas eelmisel nädalal oma 59. sünnipäeva ning sel puhul on muuseumi külastajatel esmakordselt võimalik muuseumi püsinäitust avastada koos Digikaaslasega. Digikaaslase rakenduse eestikeelsele versioonile on andnud hääle Rasmus Mägi, kes on nutiseadme vahendusel saatjaks muuseumi külastusteekonnal.

Uus veebirakendus sisaldab audiogiidi, majajuhti, virtuaaltuuri, mänge ja tagasisidestamisvõimalust. Nagu nimigi viitab, on Digikaaslane külastajate partner muuseumis meelelahutuslikult uute teadmiste omandamisel ning vajadusel ka külastusteekonnal abistamisel.
                                                                                                                                                                                      ‘
Audiogiidile annavad hääle spordimaailma tipptegijad, kes igapäevaselt spordilugu kirjutavadki ja on paljudele eeskujuks. Eestikeelse audiogiidina võõrustab külastajaid Eesti parim tõkkejooksja ja 2021. aasta parim meessportlane Rasmus Mägi. Esimese võõrkeelse giidina on külastajaid ees ootamas Läti parim seitsmevõistleja ja populaarne suunamudija Laura Ikauniece. Eestis elav ja treeniv lätlane võttis uudse ülesande hea meelega vastu: “Mulle väga meeldis spordimuuseumi mõte sellest, et nende audiogiidi teksti loevad peale just sportlased ja otseloomulikult oli suur au olla kutsutud Läti esindajaks!”
                                                                                                                                                                                      ‘
Spordimuuseumi arendusjuhi Ingris Suvi sõnul lisab Digikaaslane kogu ekspositsioonile uue mõõtme. „Põnevaid spordilugusid leidub ajaloos palju ning kõik need ei mahu kahjuks muuseumi seintele. Seepärast on väga hea meel, et oleme valmis saanud rakenduse, mis vaid ei täienda ekspositsiooni virtuaaltuurile lisatud audiolugude näol, vaid on külastajale muuseumis teejuhiks ning meile heaks võimaluseks külastajate tagasiside abil edaspidi sporti veelgi atraktiivsemalt tutvustada,“ selgitas Suvi.
                                                                                                                                                                                      ‘
Digikaaslase kasutamine on muuseumikülastajatele tasuta. Külastajad saavad rakendust kasutada oma nutitelefonist või laenata sobilikke seadmeid muuseumikassast.
                                                                                                                                                                                      ‘
Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum on Baltimaade suurim spordimuuseum Tartu peatänaval. Muuseum läbis 2020. aastal suure uuenduskuuri ning avas uue interaktiivse püsinäituse “Eesti Spordi Lugu”. Olles Euroopa üks kaasaegsemaid spordimuuseume, saab Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis panna end proovile erinevatel spordialadel ja seeläbi tutvuda Eesti spordi ajalooga.
                                                                                                                                                                                      ‘
Allikas: Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum