Kurgiväljade asemel rannavolleplatsid

Volleplatsid

Laagrisse endise vallamaja taha, kus vanasti Sagro kasvuhooned olid, rajavad võrkpallientusiastid kaheksa liivaväljakuga mänguplatsi. Rannaspordikeskus avatakse hea ilma korral juba mai keskel.

Jõekääru Rannakeskuse nime all tegutsema hakkavast rannaspordikeskusest loodavad tegijad luua Eesti suurima ja moodsaima. Karl Rinaldo Võrkpall24.ee-st on sõlminud koostöölepingu Laagri Kinnisvara OÜga, mis on Sagro uus omanik ja kavatseb tulevikus rajada endise põllumajandushiiu maadele elamukvartali. Lisaks Rinaldole on Jõekääru Rannakeskuse taga tema äripartner Nils Rühka ettevõttega Rand ja Tuul OÜ.

„Märgates Karli ja Nilsi hingega korraldatud turniire ja nähes huviliste kasvu, tekkiski mõte luua koostöös selline keskus,“ märkis Kaupo Koitla Laagri Kinnisvarast. Rannakeskus saab olema küll ajutine, niikaua kuni sinna elamukvartali ehitusjärg kätte tuleb.

Karl Rinaldo lubab, et asja võetakse hingega, sest Harjumaal on tuntud puudust korralikust rannaspordikeskusest, kus toimuksid regulaarselt treeningud ja võistlused. „Rannaspordisõbrad on tiirutanud viimastel aastatel suviti pärast tööpäeva lõppu pealinna ümbruses ringi, et leida kohti, kus oma meelisalaga tegelda. Nõudlus on ületanud tipptundidel selgelt pakkumise. Valmiv rannakeskus aitab loodetavasti seda muret leevendada,“ loodab Rinaldo.

Areenile on toodud vähemalt 100 koormat liiva, kaheksa platsi ümber on ehitatud kõrge võrkaed. Areeni kõrvale tulevad ka ajutised WC-d ja riietuskabiinid, parkla ja tribüünid. Plaan on püsti panna ka saun ja leboala. Sobivalt kõrval on ka Romb Resto tagauks, kuhu söögikoht loodetavasti oma suvise terrassi ehitab.

Platsid tulevad tõstetavate võrkudega, nii et mängida saab rannavolle kõrval ka rannatennist. Tavakülastajale hakkab ühe väljaku rent pooleteiseks tunniks mai lõpuni maksma 20 eurot, seejärel 24 eurot. „Loodame mai keskpaigaks valmis saada ka broneerimissüsteemi,“ ütleb Rindaldo.

Jõekääru rannakeskus saab tema unistustes olema pidevalt tegevust täis – turniirid ja võistlused ala entusiastidele. Rinaldo loodab näha ka ümberkaudsest kogukonnast harrastajaid, tuleb ka õpe algajatele.

Lisainfo: FB Jõekääru rannakeskus, joekaarurannakeskus@gmail.com

Tekst ja foto: Anne-Ly Sumre