8. Alutaguse rattamaraton toob starti ka Rein Taaramäe

7. Alutaguse rattamaraton
7. Alutaguse rattamaratoni start. Foto: Bosch Eesti Maastikurattasari

Juba sel laupäeval, 11. juunil toimub 8. Alutaguse rattamaraton, kus ratturid saavad end proovile panna 73 km XXL-sõidul, 48 km põhisõidul ja 19 km poolmaratonil. Lisaks toimuvad ka lastesõidud.

Laupäeval on oodata põnevat võistluspäeva. Lisaks sellele, et võistlusele on end kirja pannud Eesti esirattur Rein Taaramäe, pakub Alutaguse võistlejatele väga unikaalset rada.

8. Alutaguse rattamaratoni peakorraldaja Robert Peetsi sõnul toimub Alutagusel taas XXL-sõit ning sel korral sõidetakse kaevanduses olevat lõiku koos vahepealse 4km ülesõiduga kaks korda. „Võib-olla näeme kaevandust sel aastal viimast korda sellisel kujul. Seoses Enefiti kaevetööde lõpetamisega Narva karjääri läänepoolses küljes lakkavad pumbad aasta lõpus töötamast ja veetase tõuseb palju meetreid. Seega mis edasi saab, näeme järgmisel aastal,“ sõnas Peets. Ta lisas, et sel aastal on oodata rajal ka rohkem vaheldust ja sujuvust.

Hetkel hoiab meestest esikohta Oskars Muižnieks (DTG-MySport) 3020 puntkiga, tema järel Josten Vaidem (Fixus) 2980 punktiga ja kolmas on Peeter Tarvis (Veloplus) 2974 punktiga. Naiste esikolmiku moodustavad hetkel Maris Lillep (Redbike Naised) 2753 punktiga, Mari Kruuser (Spordipartner Racing Girls) 2741 punktiga ja Merili Sirvel (RR Siplased/Vitax) 2710 punktiga.

Võistkondlikus punktiarvestuses kuulub esikolmikusse Veloplus, Team Antsla ja Redbike Team I. Naiskondlikus punktiarvestuses vastavalt RR Siplased/Vitax, Spordipartner Racing Girls ja Redbike Naised.

Praeguse seisuga on maratonile kirja pannud ligi 800 osaleja ja oodata on kõige osavõturohkemat aastat. Kuni kolmapäeva õhtuni saab maratonile registreeruda soodushinnaga, seejärel saab võistlusele kirja panna end kohapeal võistluspäeval.

Lisainfo:
Allikas: Alutaguse rattamaraton