Arvamusfestivalil arutletakse Eesti klubide käekäigu üle Euroopas

Jalgpall
Foto: Pexels

Tänavu 12. – 13. augustini Paides toimuval arvamusfestivalil on ühe aruteluna kavas diskussioon pallimängualade konkurentsist Euroopas.

Aruteluring algab 12. augustil kell 12.00 ning kannab pealkirja „Kuidas muuta Eesti klubid Euroopas edukaks?” ning osalejateks on Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) president Aivar Pohlak ja Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur. Lisaks on kinnitamisel veel kaks osalejat. Arutelu juhib EJLi arendusdirektor Mihkel Uiboleht. Vestlusringis räägitakse sellest, et lisaks sportlikule ja majanduslikule tähtsusele kannab klubide edu Euroopas endas ka rahvus- ja ühtsustunde tekitamise olulisust.

Lisaks leiab festivali programmist ka teisi spordivaldkonna arutelusid. Kell 14.00 toimub vestlusring „Sport kui kogukondade ühendaja”, kus räägitakse spordi rollist kogukonnaliikumises ning vaadeldakse nii edulugusid kui ka läbikukkumisi spordi kasutamisest kogukonna ühendamisel.

Kell 16.00 algab arutelu „Milleks meile tippsport?”, kus lahatakse tippspordi eesmärke ja selle eetilist poolt.

Laupäeval, 13. augustil on kell 18.00 kavas vestlusring „Anname hoovid lastele tagasi!”. Probleemkohana nähakse laste liikumisharrastuse vähenemist ning arutletakse võimaluste üle seda parandada.

Arvamusfestivali täispikkuses kava leiab leheküljelt arvamusfestival.ee.

Jalgpalli käsitlemisega arvamusfestivalil tähistatakse EJLi 100. sünnipäeva. Olulise verstaposti tähtsündmus toimub reedel, 19. augustil, kui A. Le Coq Arenal peetakse suur legendide mäng. Eesti meeste koondise mängijatest koosnev võistkond võõrustab Soome endisi tippe. Kohtumisega tähistatakse 30 aasta möödumist taastatud Eesti koondise algusest ja tegemist on teenekate koondislaste Enar Jäägeri, Dmitri Kruglovi ja Aleksandr Dmitrijevi lahkumismänguga. Pääsmed on müügil Piletilevis.

EJLi pressiteenistus
www.jalgpall.ee