Spordimuuseum kaasab spordihuvilisi Eesti Spordi Kuulsuste Halli liikmete valimisel

Kristina Šmigun-Vähi
Foto: Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum (Maris Mägi)

Alanud on rahvahääletus uute isikute lisamiseks Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis asuvasse Eesti Spordi Kuulsuste Halli, mis austab ja tõstab esile Eesti spordi läbi aegade mõjukamaid sportlaseid ning taustajõude. 

2020. aastal valis komisjon Eesti Spordi Kuulsuste Halli avaliikmeteks 50 eelmise sajandi silmapaistvat sportlast ja sporditegelast, kuhu 2021. aastal lisandusid rahva kaasabil neli Eesti spordile suure panuse andnud ning suurt mõju avaldanud inimest – Jüri Jaanson, Erki Nool, Kristina Šmigun-Vähi ja Harald Tammer. Tänasest saavad taaskord kõik huvilised esitada kandidaate kahes kategoorias: sportlasi, kelle karjääri lõpust on möödunud vähemalt 5 aastat, ja spordi mõjutajaid (näiteks treener, spordiajakirjanik või –ametnik), kes on vähemalt 50-aastased. 

„Eelmisel aastal kuulsuste halli uusi liikmeid valides ning ka spordihuvilistelt arvamust küsides saime pea 150 unikaalset vastust,“ kirjeldas Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi juht Siim Randoja, „ja peame oluliseks seda traditsiooni kahtlemata ka sel aastal jätkata.“

Esitatud kandidaatidest teeb lõpliku valiku komisjon, kuhu kuuluvad Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi, Eesti Olümpiakomitee, Eesti Olümpiaakadeemia ja Eesti Spordiajakirjanike Seltsi esindajad. 2020. aastal avatud suursuguses kuulsuste hallis saavad kõik liikmed oma autahvli, seinasuurusele ekraanile projitseeritava videoloo, eluloo arvutikonsoolil ning väljapaneku vitriinis.

Eesti Spordi Kuulsuste Halli praeguste liikmetega saab tutvuda spordimuuseumi kodulehel või kohapeal muuseumi lahtiolekuaegadel.

Esita oma kandidaat kuni 2. detsembrini 2022 SIIN!

Allikas: Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum