Naiste karikavõitja selgitavad Viljandi Metall ja TalTech/Tradehouse

TalTech/Tradehouse naiskond
TalTech/Tradehouse naiskond. Foto: TalTech Volleyball

Tänavuse hooaja naiste karikavõitja selgitavad 17. detsembril peetavas finaalis Viljandi Metall ja TalTech/Tradehouse. 

Kui Viljandi naiskond kindlustas finaalkoha juba 4. detsembril, siis täna pidasid poolfinaalseeria kordusmängu avavaatuses 3:0 võidu saavutanud TalTech/Tradehouse ja Audentese SG/Noortekoondis. Korduskohtumise esimeses geimis ei olnud kodusaalis mänginud Audentese SG/Noortekoondisel TalTechile midagi vastu panna, kui külaliste 25 punkti vastu koguti 14 punkti. Teises geimis oli võõrustajatel 24:23 seisul enda servil kasutada geimpall, kuid seda realiseerida ei õnnestunud ja lõpuks lepiti 24:26 kaotusega. Kolmandas geimis kogus Audentese SG/Noortekoondis 22 punkti, mis tähendas TalTechi 3:0 (25:14, 26:24, 25:22) võitu.

Võitjate parim oli veatult tegutsenud Marily Lass, kelle arvele kogunes seitse rünnaku- ja kaks servipunkti. Kätriin Põld, Maren Mõrd, Milja Raitis ja Johanna Sova lisasid võitu 7 punkti. Nora Lember kogus Audentese SG/Noortekoondise ridades 13 (0), Carmel Vares 11 (+5) ja Kadri Kangro 9 (-4) punkti. Võitjad olid selgelt paremad blokis, kus koguti Audentese SG/Noortekoondise kolme punkti vastu kümme punkti. Rünnakul olid TalTechi edunumbrid 43%-33%. Mängu kordus on nähtav SIIN.

17. detsembril peetavas finaalis hakkab viimati 2020. aastal karikavõitjaks kroonitud TalTech/Tradehouse püüdma viiendat karikavõitu. 2010.-2012. aastal karikavõistlusi kolme järjestikuse täistabamusega valitsenud Viljandi Metall proovib omakorda pika vaheaja järel tiitli viia Viljandisse, kuhu läks Eesti karikavõit ka 1994. aastal, kui esikoha võttis Viljandi Volle.

Allikas: Eesti Võrkpalli Liit