Eesti kestvusratsutajate võistkond saavutas MMi debüüdil kõrge 5. koha

FEI Endurance World Championships
Foto: ©FEI/ Liz Gregg

Eesti suusailmast kuuma päikese kätte võistlema läinud naiskond kirjutas ennast 160 km pikkuse distantsi edukalt läbimisega Eesti kestvusratsutamise ajalukku. Tegemist oli esimese korraga, kui Eesti oli seenioride MMil esindatud võiskonnana.

Individuaalselt parima koha saavutanud Katriin Kalle hobusel Mister Tondi (27. koht), jäi võistlusega väga rahule: “Tondi oli super tubli ja ka tema hinded (veterinaarkontrollis) olid üldiselt terve võistluse käigus väga head.” Kõrbekuumus valmistas aga Eesti miinuskraadidega harjunud hobustele ja ratsanikele mõningaid väljakutseid: “Oli väga soe päev, ma arvan, et päikese käes ligi 37 kraadi. Rajal oli ka palju sügavat liiva, mis on hobustele raske,” selgitas Kalle.

Katriin Kalle hindab Eesti kestvusratsutamise taset rahvusvaheliselt väga kõrgeks: “MMi viies koht ja veel nii, et kvalifikatseerunuid oli rohkem kui tiimi sai. Kindlasti on meil veel väga palju potensiaali ja usun, et need tulemused paranevad veelgi. Kindlasti peaks ka edaspidi ressursi suunama noorte arendamisse, sest see on Eesti kestvuse järelkasv. Arvan, et rahvusvaheliselt oleme tõesti väga tublid olnud, MM on siiski MM ja igal ratsaspordialal väga kõrge tasemega. Usun, et väärime palju tunnustust ja toetust, et veel edukamalt edasi teha.”

Eveli Pärna ja Ragazza, Lilian Schönberg ja Amal el Awrah OX ning Brenda Prants ja Assman saavutasid vastavalt 33., 34. ja 35. koha. MMi võitis Bahreini esindaja Nasser bin Hamad Al Khalifa hobusel Darco La Majorie.

Tulemused on leitavad võistluse kodulehelt https://uaeerf.ae/wctab/

Allikas: Eesti Ratsaspordi Liit