Tallinna Maraton värvib taas Eesti pealinna sinimustvalgeks

Tallinna Maraton 2018

Warning: Undefined array key "file" in /data03/virt47623/domeenid/www.ajakirisport.ee/htdocs/wp-includes/media.php on line 1734

Eesti Vabariik sai 24. veebruaril 105-aastaseks. Tallinna Maratoni korraldajad planeerivad Eesti suurima rahvaspordisündmuse läbi viia juubeliaasta vääriliselt, motiveerides liikuma nii tipptegijaid kui harrastusjooksjaid, aga ka algajaid liikumishuvilisi.

Aasta 2023 on liikumisaasta ning Eesti suurimale jooksu- ja liikumissündmusele on oodatud ka need, kes varem pole kaasa löönud. Osaleda võib nii üksi kui sõpradega üheskoos kas joostes, käies või kepikõndi tehes. Sobivaid ja jõukohaseid distantse leidub kõigile. Korraldajate soov on alistada taas kahekümne tuhande osaleja piir ning asuda püüdma osavõturekordit, mis sündis Eesti Vabariigi juubeliaastal 2018, kui Tallinna Maratoni ja Sügisjooksu distantsidel osales kokku 23 940 liikumisharrastajat 67 riigist.

Tänavune Tallinna Maraton on pühendatud Eesti Vabariigi 105. juubeliaastale ning Eesti suurima liikumissündmuse meeleolu tuleb taas tõeliselt pidulik ja ülev, sest osalejad on starti oodatud sinimustvalges riietuses, nagu Eesti sajandal juubeliaastal viis aastat tagasi.

Tallinna Maratoni ametlik jooksusärk on taas Eesti rahvusvärvides, aga ometi ainulaadne, olles disainitud viie aasta taguse särgi peegelpildina. Eritellimusena sinisest, mustast ja valget värvi kangast kokku õmmeldud särgil on paremalt vasakule langevad lainjad Eesti lipu värvid ning paremal rinnal Tallinna Maratoni logo.

Eelmisel nädalal algas internetilehel www.jooks.ee rahvusvärvides särkide eelmüük. Sinimustvalge särgi hind on 29.90 eurot. Laste särk maksab 14.95 eurot. Särgimüügist saadud tuluga toetatakse Eesti Jooksmise Toetusfondi kaudu lootustandvaid noorsportlasi.

Maratonidistantsil osalejad saavad sinimustvalge jooksusärgi endale tasuta. Poolmaratonile, 10 km Rimi Sügisjooksule, 5 km Nike Noortejooksule ja virtuaalsele Maratoni Kombole registreerijatel on võimalik rahvusvärvides särk soetada poole hinnaga.

Unikaalse särgi võib soetada ka siis, kui jooksuüritusel osalemist mõttes ei ole, aga on näiteks plaan raja äärde jooksjatele kaasa elama tulla. Oleks uhke vaatepilt, kui jooksjate kõrval on ka pealtvaatajad sinimustvalges riietuses ja toetavad jooksjaid rahvuslippe lehvitades.

Nii tippjooksjaid kui tuhandeid harrastajaid kaasava Tallinna Maratoni kolmepäevane programm algab reedel 8. septembril viiekilomeetrise Nike Noortejooksuga, jätkub laupäeval 9. septembril 21,1 kilomeetri pikkuse poolmaratoni ja 10 km Rimi Sügisjooksuga ning lõpeb pühapäeval 10. septembril klassikalise maratonijooksuga (42,2 km). Kavas on ka Limpa lastejooks ning terve septembrikuu vältav harrastajate seas populaarsust kogunud virtuaalne Maratoni Kombo.

Eesti suurimale rahvaspordisündmusele saab registreerida internetiaadressil www.jooks.ee

Tekst ja foto: jooks.ee