Tartu Maraton vabatehnikas – kas pühaduse rüvetamine?

Tartu Maraton
Foto: Adam Illingworth

Eeloleval veebruaril 50. toimumiskorda tähistava ning seni ainult klassikalisele suusastiilile keskendunud Tartu Maratoni programmis on esmakordselt ka vabatehnikasõit. Miks korraldajad sellise otsuse tegid?

  1. Tartu Maratoni missioon on innustada inimesi liikuma ja suusatama. Millises tehnikas täpselt suusatamist harrastatakse, ei oma sisulist tähtsust. On oluline, et inimene leiaks tee endale sobiva suusastiili või mõne muu liikumisharrastuse juurde. Siis saab sellest harjumus ning nii on liikumisest tulenev kasu kõige suurem nii iseendale kui ühiskonnale laiemalt.
  2. Uisustiil on mugavam. Pole vaja muretseda pidamismäärde ega klassikajälje olemasolu pärast. Ka vähese lumega on võimalik sõitma minna. Lihtsuses peitub võlu.
  3. Uisustiil on populaarne, eriti nooremate seas. Siin on kindlasti oma roll laskesuusatamisel, sest see on vallutanud televisiooni ning mõjutab tugevalt inimeste arusaama suusatamisest kui spordialast.

Seega usuvad korraldajad, et on õige aeg võimalda ka uisusõitjatel talvisest laulupeost osa saada. Tartu Maratoni 31 km vabatehnikasõit toimub 17. veebruaril ning 63 km ja 31 km klassikasõidud 18. veebruaril. Parima hinnaga registreerimine kestab 11. detsembrini.

Allikas: Klubi Tartu Maraton