Rakvere Rammumehe võistlusele tuleb kohale maailma tugevaim mees

Rakvere Rammumees 2022
Rakvere Rammumees 2022. Foto: erakogu

Rakvere Linnapäevade raames toimub 10. juunil taas Rakvere Rammumehe võistlus, tänu millele sai suuresti 2021. aastal Rakvere Euroopa Spordipealinna tiitli. Korraldaja Mark Tervinsky ütleb, et igal aastal üritatakse sündmust kasvatada ning teha midagi teistmoodi – näiteks sel aastal on plaanis teha mõned uued ja rohkem vaatemängulisemad võistlused. Kohale tuleb ka maailma tugevaim mees – 22 maailmarekordi omanik Zydrunas Savickas. 

Rakvere maailmakaardile

Rammumees toimub Rakvere Linnapäevade raames otse laada südames. Linnapäevad toovad kohale 10 000 – 15 000 inimest ning saadud tagasiside põhjal on võistlus linnale väga hästi mõjunud. Tervinsky sõnul on suurim tunnustus viimastel aastatel rahvusvaheline meediakajastus ja see, et välismaa rammumehed tunnevad ise huvi, kas võistlusel osaleda saaks – näiteks tänavu hakati helistama juba jaanuaris Soomest ja Lätist, kas on võimalik osaleda.
Rammumehed pakuvad põnevat vaatemängu

Tervinsky usub, et rammumees on üks vaatemängulisemaid spordialasid – inimvõimed on pandud tõsiselt proovile. Seda teevad 130-150 kilosed mehed, keda väga tihti tänavapildis ei näe. Ta üritab hoida rammumehe kuvandit suure ja võimsana, siis on ka publikul huvitavam vaadata.
Näeb ka õrnemat silmailu – erinevalt teistest rammumehe sündmustest on sisse toodud ka ringitüdrukud nagu näeb võitlusspordi sündmustel.

Igal aastal toimub midagi uut

Tervinsky on proovinud igal aastal teha midagi natuke teistmoodi ja lisada huvitavaid alasid. Näiteks 2021. oli kavas täisvarustuses mehitatud päästeauto tõmbamine, mida mehele teadaolevalt pole mujal maailmas kunagi tehtud.
Rakvere Rammumehe võistlusel peab osaleja olema professionaalsel tasemel, et oleks jaksu kaasa teha.

Tekst: GoodNews