Tartu Maastikumaraton kutsub loodusesse emadepäeva tähistama

maastikumaraton
Foto: Ardo Säks

Tartu Maastikumaraton on alates 2000. aastast toimunud emadepäeval. Osalejatel on tekkinud traditsioon, et seda päeva tähistatakse looduses kõndides või joostes kogu perega. Nii ka tänavu.

Tartu Maratoni üritustel osaleja Kristiina Vähi nendib, et nende peres on sport koguaeg au sees olnud ja kuna laste isa on Tartu Maratoni üritustest alati osa võtnud, siis alates 2006. aastast, mil perre sündis poeg, seostub talle emadepäev just Maastikumaratoniga.

Helena
Kristiina Vähi tütar Helena Tartu Maastikumaratoni poodiumil. Foto: erakogu

„Nüüd osalevad ka juba poeg Joonas ning tütar Helena, kes on mõlemad kiired jooksjad. Eelmisel aastal tuli tütar Helena 5 km distantsil 14-aastaste arvestuses 2. kohale ning pääses tulede ja vilede saatel ka poodiumile. Sain meeliülendava emadepäeva kingi. Vaatame, millega lapsed sel aastal üllatavad,“ rõõmustab Vähi.

Vähi sõnul oli tal varasemalt mõttelaad, et enne üritusele minemist peab hea treenitus olema, sest vastasel juhul ta ei lähe. „Nüüdseks olen sellisest mõtteviisist üle saanud ja kui varasemalt olin laste jaoks pigem saatja rollis, siis nüüd teen ka ise kaasa. Me küll jookseme kõik erinevas tempos ja poeg ka teisel distantsil, kuid peale jooksmist oleme justkui midagi ühist läbi teinud,“ nendib ta.

Lisaks leiab ta, et kuna pere elab Elvas, siis on iga kord kui Tartu Maratoni üritus seal toimub, ülev tunne ja tahe osalejana seda kõike kogeda.

„Tartu Maratoni sarja kuuluvad üritused on kõige võimsamad rahvaspordiüritused Eestis ja nendel osalemine on minu jaoks oluline, sest tekitab positiivseid emotsioone. Samuti on minu jaoks väga tähtis, et Maastikumaraton toimub just emadepäeval,“ tõdeb ta.

Tartu Maastikumaratonil on osalejatel valida nelja distantsi vahel: 42, 21, 10 ja 5 km. Kolmele lühemale rajale on oodatud ka kepikõndijad ja jalutajad. Lisaks ootavad pere pisemaid lastejooksud 500 m ja 1 km distantsidel.

Kõik rajad läbivad vaid metsa- ja kruusateid ning start ja finiš on Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses.

Soodushinnaga saab jooksule kirja panna 8. maini SIIN.

Allikas:  Klubi Tartu Maraton