Simple Session alustab koostööd X-mängudega

Colin Varanyak
Foto: Merlin Czarnulla

Tartus sündinud mainekas rahvusvaheline ekstreemspordifestival Simple Session, kus mõõtu võtab rula- ja BMX-maailma paremik, algatab sel sügisel koostöö ülemaailmselt tuntud X Games’i võistlussarjaga.

Simple Sessioni rula- ja BMX-võistluste finaalsõidud jõuavad septembris teiste rahvusvaheliste meediakanalite kõrval ka X-mängude YouTube’i kanali kaudu 1,6 miljonile tellijani ning samuti X Games Twitch veebitelevisiooni. Korraldajad näevad selles võimalust kasvatada hüppeliselt Eestis korraldatava tippvõistluse tuntust üle kogu maailma.

“Koostöö X-mängudega viib Simple Sessioni suure hulga uute silmapaarideni ning kinnitab võistluse olulisust maailma ekstreemspordikaardil,” sõnab sündmuse korraldaja Risto Kalmre.

X-mänge korraldatakse nii suvel kui talvel erinevates riikides, kuid eestlastest on sinna tänaseni pääsenud vaid kaks talisportlast: trikisuusataja Kelly Sildaru ja lumelaudur Kadri Pihla. Samal ajal on Simple Session toonud Eestisse kümneid X-mängudel osalenud rulasõitjaid ja BMX-rattureid, kes hindavad siinset professionaalset korraldust ja võistluste kvaliteeti. “Eesti sportlased pole veel suvistel X-mängudel osalenud, kuid hoiame pöialt, et see kunagi juhtuks. Ehk inspireerivad siia saabuvad maailma tippsõitjad ka kohalikke rohkem võistlema,” loodab Kalmre.

Septembris astuvad Tallinnas Põhjala tehase võistlusareenile mitmed hiljutistel X-mängudel osalenud staarid. Teiste seas California võistlusel BMX-i tänavasõidus hõbemedali võitnud ning Jaapani X-mängudel mais kulla teeninud austraallane Boyd Hilder; samuti California tänavasõidu hõbe ning parima triki võistlusel pronksmedaliga pärjatud ameeriklane Garrett Reynolds ja samalt võistluselt kolm medalit võitnud mehhiklane Kevin Peraza. Viimane pärjati tänavasõidu kulla, pargisõidu hõbeda ja pargi parima triki kuldmedaliga. Simple Sessionil osalemise on kinnitanud ka #realstreet parima trikivõistluse võitnud Colin Varanyak USAst, Jordan Godwin Ühendkuningriigist, Matt Ray ja Dennis Enarson USAst ning ja Felix Prangenberg Saksamaalt. Rulasõitjatest on oma osalemise kinnitanud ameeriklased Liam Pace ja Chris Gregson.

Liam Pace
Liam Pace. Foto: Blair Alley

Põhjala uue võistlusareeni disain tänasest avalik

“Põhjala tehase 800-ruutmeetrine võistlusareen on unikaalne ning tänavasõitjatele väljakutsuv, samas pakub see tänu teatud elementidele pinget ka pargisõitjatele,” sõnab korraldaja Risto Kalmre.

Võistlusväljak sisaldab nii tänavasõitjatele meelepäraseid käsipuid, ledge‘sid ja bänke kui ka quarterpipe’sid ja muid rampe. “Head punktid kohtunikelt saab võistleja, kes areenil leiduvaid elemente oskuslikult kasutab ning suudab uusi sõiduliine leiutada. Võistlus tõotab tulla nauditav nii sõitjatele kui ka pealtvaatajatele. Pargi kujundas legendaarne pargidisainer Nate Wessel, kelle kohta öeldakse, et kui Wessel disainib pargi, siis tulevad kõik sõitjad alati kohale,” ütleb Kalmre.

Simple Session’i üritused toimuvad Tallinnas 20.-26. septembrini. Põhivõistlus leiab aset Põhjala tehases 23. ja 24. septembril. Kuna rulasõit ja BMX-alad on tihedalt seotud linnaruumiga, teeb Simple Session sel aastal koostööd Tallinn Euroopa roheline pealinn projektiga. Plaanis on kõigile avatud üritused Skoone Bastioni uuendatud DIY rulapargis, Vabaduse väljaku treppidel ja mujal üle linna.

SS23-coursedesign

20.–26. septembrini toimuv Simple Session pakub palju põnevaid sündmusi:

  • 20.–25. septembrini on Tallinnas maailma parimad BMX tänavasõiduratturid ja rulasõitjad. Simple Sessioni sündmused toimuvad üle kogu Tallinna – Põhjala territooriumil, Skoone bastionil, Vabaduse väljakul ning linnatänavatel.

  • 23.–24. septembril selguvad Põhjala tehase 800 m2 siseareeni finaalides Simple Session 23 võitjad.

  • Põhjala territooriumil asuvas esimeses angaaris ja mini-rambil toimuvad trikivõistlused ja mitmed muud sündmused, kuhu pääsevad pealtvaatajad tasuta.

  • Sündmuste otseülekanded jõuavad erinevate rahvusvaheliste telekanaliteni.

  • 21.–24. septembril toimuvad legendaarsed Simple Sessioni kontserdid ja peod.

  • Festivali järgsetel päevadel on kõigil võimalus võistluspargis sõita ning toimub ka rulapäev tüdrukutele.

Simple Session 23 toetavad Red Bull, LHV, KIA, Ampler Bikes, Canyon Bikes, Radio Bikes, FUSE Protection, Visit Estonia, Sportland, Converse, Snowman, VANS, BALLZY, Metsä Wood, Kultuuriministeerium, Tallinna Linn, Tallinn – Euroopa roheline pealinn 2023, DELFI ja Kunstform BMX.

Piletid: https://www.piletitasku.ee/et/event/4745
Simple Session 23 tutvustav videotreiler: https://www.youtube.com/watch?v=JW0eDlmkp90
Simple Session fotopank: https://www.flickr.com/photos/simplesession/albums

Allikas: Simple Session