„Roosa jalgpalli” heategevusüritusel toimub jalgpallikoondislaste võistlussärkide oksjon

Roosa jalgpall
Roosa jalgpalli üritus 2022. aastal. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee

Laupäeval, 26. augustil toimub Tartu Tamme staadionil traditsiooniline heategevusüritus „Roosa jalgpall“, millega kogutakse toetusi vähiravifondile Kingitud Elu. 

Iga-aastane heategevusüritus sai alguse 2013. aastal, kümne aasta jooksul on üritust külastanud tuhanded inimesed ning annetusi on kogutud üle 21 000 euro. Üritusega teenitud tulu läheb rinnavähi vastaseks võitluseks ja ennetamistöö hüvanguks.

Selleaastase „Roosa jalgpalli“ näol on tegemist terve päeva vältava festivaliga – festivaliala avatakse kell 12.00, kus jagub tegevusi pere suurematele ja väiksematele liikmetele.

Kell 13.00 kõlab avavile naiste Meistriliiga 15. vooru kohtumises, kus Tartu JK Tammeka võõrustab Tabasalu naiskonda. Traditsiooniliselt kannavad Tammeka mängijad roosasid mängusärke, mis sümboliseerib ülemaailmse rinnavähikampaania värvi. Jalgpalliõhtu Tamme staadionil kulmineerub Tammeka esindusmeeskonna Premium liiga kohtumisega, kus kell 17.00 minnakse vastamisi Pärnu JK Vaprusega.

Tartu JK Tammeka kogukonnajuht Monica Ranna sõnul on ürituse ettevalmistused läinud sujuvalt. „Korraldustiim on teinud viimased nädal kõvasti tööd, et laupäeval kõik õnnestuks ja kõigile tegevusi oleks. Ootame inimesi üritusest osa saama, sest see on suurepärane võimalus ühildada jalgpallikirg heategevusega,” ütles Rand.

Lisaks heategevuslikule piletitulule, on suure osa kogutud tulust moodustanud ka erinevad heategevuslikud oksjonid. Sellel aastal saab panuseid teha teha Inna Kiss-Zlidnise, Lisette Tammiku, Vlada Kubassova, Liisa Merisalu, Joonas Tamme, Sten Reinkorti, Taijo Teniste ja Tanel Tammiku autogrammidega võistlussärkidele.

Päeva jooksul loovad festivalialal meeleolu Amplituud, Helena & Andreas, DJ MaQ Music ja stand-up koomik Stewart Johnson. Samuti on võimalus osaleda Nike Training Club vabaõhutreeningul. Kõik jalgpallipäeval osalejad saavad osa võtta iga-loos-võidab loteriist, kõhutäie eest kannavad hoolt Tammeka naiskond ja klubipere ning Emajõe Pruulikoda.

Mõlemat 26. augustil Tamme staadionil toimuvat mängu näitab otseülekandes Soccernet TV. Rohkem infot ürituse tegevuste ja annetamisvõimaluste kohta leiab „Roosa jalgpalli” Facebooki ürituselt.

Allikas:  Eesti Jalgpalli Liit