Liikumisaasta kutsub novembris reketimänge avastama

Reket
Foto: Pexels

Novembris innustab liikumisaasta oma kehalist aktiivsust hoidma ning pakub koostöös reketialade liitudega tasuta treeninguid lauatennise, squashi, padeli ja sulgpalli õppimiseks.

„Novembris, kui ilmad lähevad külmemaks ja õhtud pimedamaks, on ennast palju raskem motiveerida uksest välja astuma ja õues liikuma. Seepärast aitame inimestel avastada enda jaoks mängu- ja liikumisrõõmu siseruumides,“ ütles liikumisaasta projektijuht Janne Tomberg. „Teaduslikult on tõestatud, et harjumuseks kujunevad lihtsamini tegevused, mis pakuvad rõõmu ja annavad positiivse emotsiooni. Reketialad pakuvadki põneva mängu ja lõbusa ajaveetmise kõrval märkamatult tervisele vajalikku füüsilist koormust. Lisaboonusena saab turgutada ka ajutööd ning toetada oma vaimset tervist mängimise juurde kuuluva sotsiaalse suhtluse kaudu,“ lisas Tomberg.

Koostöös reketialade liitudega toimub novembris üle 40 tasuta avatud treeningu, kus tutvustatakse algajatele sulgpalli, lauatennist, padelit ja squashi. Tasuta avatud treeningud on mõeldud igas vanuses huvilistele, kes sooviksid alaga tutvust teha. Kogenud treenerid tutvustavad varustust ning annavad näpunäiteid, kuidas mängimisega alustada. Kuivõrd mänguplatsile mahub loetud arv inimesi, siis tuleb enamusele treeningutele registreeruda.

Eestis harrastatakse ka paralauatennist ning parasulgpalli ning ka liikumisaasta kutsub lauatennist proovima ratastoolis mänguhuvilisi. Sobivad mänguvõimalused leiab liikumisaasta veebilehelt.

Ülevaate kõikidest novembris toimuvatest liikumisaasta avatud treeningutest leiab liikumisaasta.ee/fookuses lehelt.

Jaanuaris oli liikumisaasta fookuses talverõõmude nautimine ja suusata mine ning toimusid tasuta suusatunnid. Veebruaris kutsus liikumisaasta kõiki värskes õhus liikuma ja koguma liikumiskilomeetreid vabariigi terviseks. Märtsis toimusid liikumisalgatused töökohal ja koolis. Aprillis said algajad osaleda avatud kepikõnni- ja jooksutrennides ning teha tutvust tantsuga. Mais pakuti kõigile soovijatele discgolfi koolitusi ja treeninguvõimalusi välijõusaalides ning tutvustati kogupere õuemänge. Juunis toimusid algajatele mõeldud tasuta rulluisu- ja maastikurattatreeningud ning viidi läbi koolitusi pumptrack radadel üle Eesti. Juulis keskenduti aktiivsele puhkusele, tutvustati põnevaid suviseid tegevusi ja õuemänge ning osaleda sai rannakäsipalli ning ultimate frisbee tasuta õpitubades ja avatud treeningutel. Augustis koguti matkakilomeetreid ranniku- ja metsamatkarajal. Septembris toimusid üle Eesti orienteerumispäevakud ning osa sai võtta ka Euroopa Spordinädala programmi sündmustest. Oktoobris keskenduti vaimse tervise toetamisele läbi liikumise.

Lisainfo liikumisaasta kõigi algatuste kohta on koondatud liikumisaasta.ee lehele.

Allikas: Liikumisharrastuse kompetentsikeskus