Online kasiinod Eestis

Slots
Foto: Adobe Stock

Kui natuke süüvida sellesse, mis masti ettevõtted Eestis hasartmängude pakkumisega tegelevad, siis on pilt eriti kirju. Kuna Eestis on vaba turg, siis võib iga mees metsast põhimõtteliselt kätte võtta ja teha oma online kasiino.

“Mees metsast” all peame silmas seda, et Eesti hasartmänguturg on vabalt ligipääsetav ka välismaistele äriühingutele. Piisab, kui on ette näidata 1,000,000 € suurune põhikapital.

Mitmed suured ja tuntud Eesti kasiinobrändid ei olegi tegelikult mingid Eesti kasiinod. Need kuuluvad välismaa ettevõtetele, mille äritegevus ulatub üle Euroopa ja isegi üle maailma. Eesti turg moodustab nende portfellist väga väikese osa, sest meie rahvaarv on lihtsalt nii tilluke.

Alates 2000. aastate esimesest kümnendist ongi loodud kümneid ja kümneid online kasiinosid ning mingeid suuri skandaale ega probleeme pole tekkinud neist ühegagi.

Turvalisus ja usaldusväärsus

Viimased aastad on Eesti majanduses olnud üsna nutused. Majanduskasvu ei paista kuskilt ning massimeedia väljaanded õhutavad negatiivsete uudiste tootmisega aina enam lootusetuna näivat meelsust. Iga päev võib uudistest lugeda, et jälle pani üks või teine tehas uksed kinni ja koondati sadu inimesi.

Reaalsuses asjad nii hullud siiski pole. Siiski peavad vähekindlustatud majapidamised oma kulud üle vaatama, sest isegi tarbekaupade hinnad näitavad järjepidevat tõusutrendi.

Kas eelnevast võiks järeldada, et löögi all on ka hasartmängu sektori kasumid?

Online kasiinod on erinevad kui näiteks mingid investeerimisplatvormid, sest rahalised vahendid, mis online kasiino mängijakontole peale laed, on igal ajal vabalt ligipääsetavad. Peale võidu saavutamist võid soovi korral lasta vabad vahendid kohe kasiinost pangakontole välja kanda.

Kui mängijatel on nurinat või mingeid segaduse hetki, siis online kasiino klienditoe meeskond on tavaliselt valmis aitama 24 tundi ööpäevas 7 päeval nädalas. Kliendituge pakutakse tööpäevadel päevasel ajal sageli ka puhtas eesti keeles.

Eesti online kasiino väljavaade

Tulles tagasi selle juurde, milline võiks olla hetkel majanduslik väljavaade Eesti online kasiinodel, siis seda on suhteliselt raske hinnata.

Arvestades, et Eestis on juba nii palju erinevaid kasiinosid, siis konkurents on päris tihe. Ettevõtted peavad investeerima palju raha, et üldse mängijate silmis millegi poolest silma paista ja eristuda. Juurde on tekkinud ka rohkelt erinevaid meediaplatvorme, mille fookus ongi just online kasiinode reklaamimisel.

Mängurite psühholoogia ja lojaalsus

On tavapärane, et online kasiinod meelitavad uusi mängijaid boonustega, olgu selleks siis sissemakse boonus või tasuta spinnid esimese sissemakse eest. Boonused ja tasuta spinnid on aga kasiino operaatori jaoks arvestatav kulu ning hea meelega nad neid pakkumisi üldse ei teekski.

Mis juhtub aga siis, kui kasiino uutel mängijatel saavad preemiaid kasutatud? Vähe tõsisemad online kasiinod on kokku pannud lojaalsusprogrammi auhindadega, mis motiveerivad mängureid mängimist jätkama.

Majanduslikus olukorras, kui raha on vähe, on loomulik, et online kasiinod peavad panustama mänguritega pikaajalise suhte loomisele. See tähendab, et olgu teisel pool ekraani kes tahes, on mõistetav, et mängijad hindavad erinevaid preemiaid nagu näiteks cashback või eksklusiivsed pakkumised püsikundedele.

Väiksemad netikasiinod, mis alles alustamas, peavad eriti palju pingutama, et üldse pildile pääseda ning ainult uue mängija boonus pole piisav, et mängureid ka püsivamalt enda juures hoida.

Kasiinode ja mängude valik on nii suur, et miks jääda püsima ühes kasiinos, kui alati võib leida mõne uue, kus uusi mängureid koheldaks paremini kui regulaarseid mängijaid.

Sisuturundus