Cool Padeli avamisel võtsid mõõtu Eesti tippsportlased – Kaia Kanepi ja Indrek Sei, Kelly Sildaru, Allar Raja ja Andres Oper

Cool Padel

5. oktoobri õhtul avati Mustamäel uus Cool Padel 4-väljakuga keskus, mille avaturniirist võtsid kahes tugevusgrupis osa 64 padelimängijat. Õhtuse avapeo käigus toimusid kaks Eesti tuntud tippsportlaste showmängu.

Padel on maailmas üks kõige kiiremini kasvavaid spordialasid, mille harrastajate arv ületab 25 miljonit inimest. Tipptennisist Novak Djokovic ütles sel suvel intervjuus, et tennise kandepind on padeli tõttu suures ohus. Eestis on padelit mängitud üle 6 aasta, kuid ala populaarsus on kiiresti kasvanud just viimastel aastatel – ainuüksi sel aastal on Eestis avatud 5 uut padelikeskust. Padel on seltskondlik sportmäng, mida on lihtne õppida ja juba esimesel korral saab sõpradega mängu tõeliselt nautida. 

Laupäeval toimus Cool Padeli keskuse avaturniir mexicano formaadis kahes tasemegrupis. Harrastajate tasemegrupi esikolmik: III koht Rein Torm, II koht Martin Mardiste ja I koha võitis Anna Davtjan. Kogenud mängijate grupis osales palju Eesti TOP50 mängijaid ja esikolmikusse pääsesid III koht Philip Verzun, II koht Ronan Vahtras ja võitjaks tuli Tarmo Uustalu.

Õhtusel avapeol toimus kaks showmängu, kus padeliväljakul kohtusid tuntud Eesti tippsportlased, kes on kõik kirglikud padelifännid. Esimeses mängus olid ühel pool võrku vigursuusataja Kelly Sildaru ja sõudelegend Allar Raja ning nende vastu astusid jalgpallur Andres Oper ja spordikommentaator Kalev Kruus. Tasavägine mäng lõppes Kalevi ja Andrese võiduga 6:3. Kelly on padelit mänginud pea 2 aastat, teised osalejad on padelit mänginud alla 1 aasta.

Teises showmängus osalesid Eesti naistennisist Kaia Kanepi ja Bolti kaasasutaja Martin Villig ning nende vastu astusid endine tippujuja Indrek Sei ja esindine tennisemängija, täna Eesti TOP5 padelimängija ja Cool Padeli treener Auris Mikk. Mängu tase oli väga korralik, võrreldav Eesti padeli B-liiga mängudega. Tasavägise ja meeleoluka mängu võitsid 6:4 tulemusega Kaia ja Martin.

Lisaks mängiti avapeo raames glow padelit, kus UV-valgusse käes on neovärvidega märgistatud väljaku piirid, padelimängijad ja helendav padelipall. Selline mänguvõimalus on nii Eestis kui maailmas uudne, aga annab mängule omapärase ja erilise kogemuse.

Cool Padel avapäeva turniiri toetasid AleCoq ja For Me Energy, Tenor, Ridey, Cupra, Lexus Tallinn, Wafi Matkabussirent, Uus-Meremäe Golf & Nature Resort, Arvutitark, Padelipood ja Coinspaid.

Cool Padel keskuse asutasid ettevõtjad Aavo Rannaste ja Martin Villig. Uues 4-väljakuga iseteeninduslikus keskuses saavad padelit proovida nii algajad kui ka taset edasi arendada kogenud mängijad. Iganädalaselt toimuvad nii era- kui grupitrennid ja erineva tasemega sõbralikud padeliturniirid.