Tallinna Maratonile ja Sügisjooksule registreerunute arv ületas juba kümne tuhande piiri

Tallinna Maratoni ja Sügisjooksu korraldajad on seadnud Eesti juubeliaastal eesmärgiks korraldada sajandi suurim jooks.

Senine osavõturekord jääb aastasse 2013, kui läbi aegade suurimast rahvaspordisündmusest võttis osa 20 562 liikumisharrastajat.

Sel nädalal ületas registreerijate arv maagilise kümne tuhande piiri ja tõenäosus viie aasta taguse rekordi purustamiseks ning sajandi suurjooksu toimumiseks on väga suur. Kunagi varem pole juuli lõpuks Tallinna Maratonile ja Sügisjooksule sellist hulka jooksusõpru kirja pannud. 2013. rekordiaasta registreerimisgraafikust ollakse ees tervelt kolm nädalat. Osavõturekordite poole liigutakse kõikidel distantsidel ja enneolematult kõrge on ka välismaalastest jooksusõprade arv. Väga suure tõenäosusega toimub septembri alguses lisaks sajandi suurjooksule ka Eesti läbi aegade suurima välisvõistlejate arvuga spordisündmus.

Eesti sajandal juubeliaastal on suursündmuse meeleolu tõeliselt rahvuslik. Kõik osalejad on starti oodatud sinimustvalges vormis. Internetilehel www.sinimustvalge.ee müügil olevad Eesti rahvusvärvides jooksusärgid on osutunud sedavõrd populaarseks, et suure nõudluse tõttu on juba tellitud lisatiraaž. Maratonidistantsil startijad saavad särgi endale tasuta, poolmaratonile ja 10 km distantsile registreerujatel on võimalik rahvusvärvides särk soetada 50% soodustusega. Särgi võivad osta ka kõik pealtvaatajad ning Eesti fännid, et sajandi suurjooksule ja Eesti juubeliaastale rahvuslikku tooni anda.

Kõik tänavusel Tallinna Maratonil ja Sügisooksul finišeerijad saavad kaela spetsiaalselt Eesti juubeliks kujundatud erilise rukkilille motiiviga medali. Esimest korda pannakse Tallinna Maratonil medal kaela ka kõigile 10 km jooksjatele, käijatele ja kepikõndijatele. Maratonijooksjad saavad kuldse, poolmaratoni lõpetajad hõbedase ning 10 km osalejad pronksikarva medali, mida ehib juubelisümboolikaga sinimustvalge pael. Medal tuleb esmakordselt ka kõigile lastejooksudel osalejatele.

Sajandi suurimale jooksusündmusele saab registreeruda veebilehel www.jooks.ee

Kolmepäevane programm algab reedel 7. septembril viiekilomeetrise Nike Noortejooksuga, jätkub laupäeval 8. septembril Mesikäpa lastejooksude ning 10 km Sügisjooksuga ja saab suurejoonelise lõpu pühapäeval 9. septembril Tallinna Maratoni (42,2 km) ning poolmaratoniga (21,1 km).

Loe lähemalt, millised rekordid on seni Tallinna Maratonil sündinud.

Allkas: jooks.ee

Foto: jooks.ee