Letícia Bufoni harilikust ebatavalisem elu

Leticia Bufoni

Räägime São Paulo rulakuningannaga sellest, kuidas ta oma isa meelt muutis ja takistustest üle astus ja kuidas ta end rulamaailmas tunneb.

Letícia Bufoni on alati ümbritsenud meessoost rulatajad, kuid tema on sellesse maskuliinsesse maailma toonud naiselikkust. Ta on kuulsa rulatootja Plan B esimene naissoost profisõitja, üks Nike mõjukamaid sportlasi, esimene naine, kellel on oma sektsioon Los Angelese rulapargis The Berricks, esimene naine, kes krooniti Street League’i võistlustel tšempioniks, ning esimene naisosaleja Red Bull Hart Linesi võistlusel. Tema mõju naiste rulaskenele on olnud tohutu.

On täiesti selge, et nüüdseks on ta rahvusvahelises rulamaailmas endale nime teinud. Ta on murdnud läbi paljudest takistustest, kuid see pole teda väsitanud. Kõik see toimus loomulikult, oma asja ajades.

Leticia Bufoni

Kuidas oli üles kasvada ja rulatada meeste domineeritud maailmas?

Alguses ei olnud mu isa toetav, sest ta tundis, et rulamaailm on liiga mehelik, kuid võtsin pähe sellega edasi tegeleda. Nii otsustas temagi mu soovi aktsepteerida.

Sama juhtus skatepark’ides, võistlustel ja avalikkusega: alguses arvasid kõik, et tüdruk on kummaline vaatepilt, kuid nüüd on nad sellega harjunud.

Ma olin edukas ja see aitas muidugi ka kaasa.

Leticia Bufoni

Kas sa oled end kunagi tundnud alahinnatuna seetõttu, et oled naine?

Ei eales, jumal tänatud. Mul oli õnne, sest alustasin selles maailmas väga varakult, nii et mind võeti üsna varsti omaks. Paljud sõbrad julgustasid mind samuti jätkama ja edasi liikuma.

Sa oled jõudnud kaugele, ja arvan, et seejuures pole sa kunagi pööranud suurt tähelepanu soolisele diskrimineerimisele. Kuidas sa seda tegid? 

Ma pole oma aega kunagi sellistele asjadele raisanud, ma olen pühendunud sõitmisele. Olen alati tahtnud areneda, uusi trikke õppida ja lõbutseda.

Kas tunned ennast oma tegemisest ja ütlemistes vabalt?

Ausalt, jah – ma olen alati end vabalt tundnud. Mul on olnud võimalus end väljendada ning arvan, et see on ka põhjus, miks ma olen silma paistnud.

Kas arvad, et sa oled pannud mehi naisrulatajaid rohkem austama?

Ma usun küll, vähemalt nii nad mulle alati ütlevad.

Mida ütleksid tüdrukule, kes tahab rulasõiduga alustada?

Jätka rulatamist ja ära karda kukkuda – kui see juhtub, siis tõuse üles ja sõida edasi.

Ütleksin, et tunne end rulatades vabalt ja ole rõõmus. Kui keegi ütleb, et see, mida teed, pole naistele, siis tule ja räägi Letícia Bufoniga.

Tekst: Liisa Sütt

Fotod: Red Bull Content Pool