Korvpall24 hoiab silma peal Eesti korvpallil

Spordihuvilised on ilmselt märganud, et meediamaastikule on ilmunud eri pallimängude uudiseid ja lugusid kajastavad portaalid. Korvpallil hoiab silma peal Korvpall24.

Kuidas aga üldse uued portaalid sündisid? „Idee sündis meediataustaga seltskonnal, kelle ühiseks nimetajaks on suur spordihuvi. Portaalid loodi järjest korvpallile, käsipallile, jalgpallile ja võrkpallile, sest just sellises järjekorras õnnestus leida asjast huvitatud ja oma ala heal tasemel tundvad ajakirjanikud,“ räägib üks idee algataja Siim Semiskar. Tema sõnul on iga portaal teisest veidi erineva suunaga, sest nišiportaalide puhul on õige suuna leidmisel määrav roll. Korvpall24.ee keskendub täielikult Eesti korvpallile, Võrkpall24.ee räägib samuti peamiselt Eesti asjust, aga Jalgpall24.ee on kursi võtnud välismaale. Käsipall24.ee on teiste spordiportaalide väike vend, mida toimetab hobi korras ajakirjanikust käsipallisõber Ivo Dobkevitsch. Käsipallikogukond on Eestis täiesti olemas ja lugudel on väga tänuväärne lugejaskond.

Saamegi nüüd lähemalt tuttavaks Korvpall24 portaali ja selle peatoimetaja Siim Semiskariga

Mis sind korvpalli juures köidab?

Alustasin korvpalliga teises klassis ja mängisin eri tasemetel umbes 25 aastat järjest. Oli aastaid, kus ma eriti aktiivselt võistlemas ei käinud, aga korvpalli mängisin pidevalt. Ülikooli ajal treenisin paar aastat eriti pühendunult ja siis toimus silmanähtav areng. Peale seda olen mänginud harrastusliigades eri tasemetel.

Kuigi mul puudusid korvpalli jaoks igasugused füüsilised eeldused, köitis mind mängu emotsionaalsus, tempokus ja meeskondlikkus. Mulle meeldib, et juhuslikkuse osakaal tulemuses on viidud miinimumini ja mängija või meeskonna hetketase tuleb 40-minutilise mängu jooksul alati ausalt välja.

Siim Semiskar
Siim Semiskar

Milline on olnud kõige eredam korvpalliga seotud hetk?

Lapsepõlvest meenuvad meie kuldse põlvkonna mängud Nõukogude Liidu meistriks tulles. Peale mängu vaatamist läksin otsejoones oma tuppa ja ema vanast sõelast meisterdatud väikese korviga etendasin kogu mängu kitsukeses toas uuesti läbi, nii et korteri seinad värisesid.

On meeles aeg, kui Martin Müürsepp mängis NBA-s. Ärkasin enne kooli varakult üles, et Vikerraadiost Mürka öiste mängude statistikat kuulata.

Viimasest ajast on meelde jäänud mäng Bulgaariaga Saku Suurhallis, mis Eesti üle pika aja EM-finaalturniirile viis, ja muidugi 2015. aasta EM-finaalturniir.

Kes on sinu jaoks selle pallimängu läbi aegade parimad?

Vaieldamatu lemmik oli NBA staar Gary Payton. Sümpaatia tekkis tänu 1995/96. hooaja finaalseeriale, kus Paytoni juhitud Seattle Supersonics hakkas kõvasti vastu tol ajal korvpallimaailma valitsenud Michael Jordanile ja Chicago Bullsile.

Parim eestlane on aga väga keeruline valik. Siinkohal jätan tipptaseme mehed hoopis kõrvale ja ütlen: Timo Ilves. Tegemist on kunagi kõrgliigakogemuse saanud harrastuskorvpalluriga, kellega mul on olnud võimalus eri liigades koos mängida ja nautida kõrge korvpallialase IQ-ga mängija tuge.

Kes on praegustest tegevmängijatest parimad?

Eestlastest hoian väga pöialt uuele põlvkonnale ja noorte hulgas on mul palju lemmikuid. Parim eestlane on praegu Siim-Sander Vene, kes tervena ja heas vormis on kõrge tasemega mängumees. Välismaalt pragu selliseid lemmikuid pole, keda pingsalt jälgiks, aga Kevin Durant sümpatiseeris väga seni, kuni läks Golden State Warriorsi „lihtsamat teed“ otsima.

Siim Sander Vene
Siim Sander Vene

Milline on sinu korvpalliga seotud unistus?

Unistus oleks midagi Leedu ja nüüd ka Läti korvpallitaseme saavutamise laadset, aga kuna see on praegu ebareaalne, siis soovin, et tuleks aeg, kus eestlastel oleks praegusest tunduvalt rohkem põhjust jälgida NBA ja Euroliiga tegemisi (loe: meie mängijate jaoks oleks see igapäevane võitlustanner) ja koondis oleks pidevalt kohal EM-finaalturniiril.

Miks peaks lugeja jälgima just Korvpall24.ee portaali?

Kui on sügavam huvi lugeda Eesti korvpalli kohta ja eriti eestlaste tegemiste kohta välismaal, siis pole muud võimalust, kui külastada Korvpall24.ee portaali.

Tekst: Merilin Piirsalu

Fotod: erakogu / Siim Semiskar