„Viking Line Eesti Ööjooks – TALVE ERI“ toimub sel aastal virtuaalselt ja neljal distantsil

Ööjooks - Talve eri

Seoses COVID-19 viiruse levikuga Eestis ja Vabariigi Valitsuse seatud piirangutega sündmuste läbiviimisel toimub „Viking Line Eesti Ööjooks – Talve eri“ sel aastal virtuaalsena ja neljal distantsil. Rajad kaaslasega läbimiseks, üksi matkamiseks või rekordeid murdvaks eneseületuseks on: 5km; 10km; 21,1km ja 42,2km.

Sündmuse läbiviimise ajaks on 1.-31. detsember 2020 ehk täpselt talvine kuu aega. Osaleda saab nii käies, joostes kui kepikõndides. Üksi või kaaslas(t)ega. Ka lapsevankriga käe kõrval. Osaleja saab kauni, suure ja raske medali – postiga otse koju! Medalid postitatakse esimesel võimalusel, kuid hiljemalt kahe nädala jooksul peale tulemuse üles laadimist. Registreerimine avatakse oktoobris ja kokku jagatakse vaid 1500 medalit neljal eri distantsil kokku.

„Hinnates viiruse levikut hilissügisel, seatud piiranguid, võimalikke osalejate piirmäärade vähenemist ning korralduse majanduslikku poolt, oleme otsustanud igapäevasest närvesöövast teadmatusest nii osalejate kui korraldaja puhul loobuda. Sellistes tingimustes ei ole Ööjooksule omasel kõrgel tasemel võimalik sündmust kontaktsena korraldada. Vabandame kõikide oma fännide, toetajate ja koostööpartnerite ees. Hoidkem tervist ja treeningmotivatsiooni – osaleme eemal olles,“ kommenteerib Ööjooksude peakorraldaja Marko Torm.

talve eri medal 2020„Talve eri medal on sel aastal täiesti eriline. Võimalik, et ka esimene omalaadsetest Eestis. Nimelt koosneb medal kahest tasapinnast ja loodetavasti pakub suurt tunnustust kõikidele virtuaaljooksul osalejatele. Senise 3000 kohal käinud osaleja asemel saame virtuaalselt võõrustada 1500 inimest. Täpselt sellisel arvul on kauneid medaleid liikumas posti teel osalejate postkastidesse üle Eesti,“ lisab Torm.

KORRALDAJA TÄNAB: Kõik sel aastal Ööjooksul osalenud ja nende kaaslased saavad end registreerida 12 euro eest (sisaldab käibemaksu, veebi administreerimistasusid ja medali postitustasu). Ööjooksu väljastuskeskustes kohapeal: 26.-27.09 Rakveres, 4.10 Tartus ja 17.10 Tallinnas, Ülemistes. Registreerimine toimub Ööjooksu infolauas. Tavaregistreerimine avatakse internetis oktoobri lõpus: ööjooks.ee

Allikas: Rakvere Maraton MTÜ