Jõusaalis tuleb lasta fantaasial lennata

Jõusaal

Mida siis nüüd ette võtta, kui päevad on lühemad, ilmad külmemad ning motivatsioon end rannavormi viia aina väiksem? Eesmärgiks pandud võistlus saabub alles aasta pärast.

Viimane nädal on kulgenud uskumatult trennivaeselt. Meeles püsib vaid üks jõutrenn nädala sees, mil sai pisut musklit pumbatud. Küll ei olnud aega, küll oli põlv imelik ja küll ei viitsinud lihtsalt niisama. Eks see laiskus võimust võttis. Kujutan ette, et trennimotivatsiooni langus suve lõpus pole kellelegi midagi uut.

Mõni aasta tagasi, kui tegin kõrgemal tasemel suusatamist, siis möödusid suved alati lennates. Mahud olid korralikud ja hoog oli sees, kuid september ja oktoober määrasid ära, mil moel talvine hooaeg kulgema hakkab. Trennid olid pikad ja üksi kuskil sügisese vihmaga rassida nüristas lihtsalt meele ära.

Selle aasta suvel ma küll nii palju trenni teinud ei ole, kuid nagu mu viimasest nädalast aru saite, siis on vaja trennihoog taas jalule turgutada. Minu ergutiks saavad veidi põnevamad trennid jõusaalis.

Jõusaal

Minu silme läbi saab suuremates jõusaalides käivad mehed jaotada kahte kategooriasse. Esimene koosneb eelkõige härgadest, kellele meeldib metall. Olgu selleks rinnalt surumine või triitsa ja biitsa suurendamine hantlitega. Teine grupp on loomeinimesed (sinna kuulun ka mina), kes suurema osa ajast leiutavad uusi harjutusi, et mitte miski poleks sarnane eelmise treeninguga. Mõlematel treeningrühmadel on omad plussid ja miinused, kuid nagu öeldud, olen mina see, kes tegeleb jõusaalis leiutamisega.

Näiteks MyFitnessis on vahva multifunktsionaalne saal, kus olemas ühtaegu nii posuballid kui ka rippkang. Ehk lase vaid fantaasial lennata ning naudi. Minu eesmärk on harjutusi tehes kaasata võimalikult palju lihasgruppe. Näiteks tavaliste kõhulihaste harjutuste asemel võtan endale abiks topispalli, viskan seda istudes vastu seina või teen muud akrobaatikat.

Looval trennitegemisel on muidugi oma kehvad küljed, näiteks minu puhul kulub uute harjutuste välja mõtlemiseks meeletult aega ja reaalse töö asemel tassin erinevat trennivarustust ühest ruumi nurgast teise. Küll aga tunnen, et trenn on märksa põnevam kui igakord harjutusi pisut muuta.

Seega, kes tunneb samuti jõusaalis igavust, võib alati erinevate gümnastiliste harjutustega pisut vürtsi lisada. Lõuatõmbekang ei ole kindlasti vaid lõua tõmbamiseks ning ka neile, kes kohe sellel midagi teha ei jõua, on internetis meeletu andmebaas erinevate kergemate harjutustega, mis aitavad lõpuks nii üht kui teist sellel atribuudil ära teha.

Seniks kirjutamiseni!

Varasemaid postitusi loe siit!

Tekst: Ergo Kukk, IRONMAN Tallinn / Trismile

Fotod: Shutterstock.com