RaudKuke ühistrennid on tagasi

RaudKuke ühistrennid

On aeg taaselustada möödunud kevadel unarusse jäänud ühistrennid. Just täpselt õige hetk tossudele taas elu sisse puhuda ning hakata vaikselt treenima, et tulevane pühadeperiood süümepiinadeta läbi elada.

Täpselt aasta tagasi sai samuti RaudKuke treeningutega alustatud. Tookord oli esimestes trennides lisaks minule 1-2 sõpra, kuid aja möödudes tuli huvilisi aina juurde. Lõpuks oli kõige populaarsem kepikõnd, kuhu kogunes parimal päeval lausa 15 inimest. Kuid siis saabus saatuslik märtsikuu, mis pani väikese põntsu kõikidele ühistreeningu plaanidele.

RaudKuke ühistrennidKogu mu RaudKuke projekti eesmärk oligi tuua järjest rohkem endasuguseid noori spordi juurde. Nagu mulle meeldib öelda, siis ei pea olema keskeakriisis ja koguka õllekõhuga, et suuri sportlikke eesmärke püstitada. Keegi lihtsalt peab üles näitama initsiatiivi ja pisut hullumeelse entusiasmiga teisi nakatama. Kui ise ei tee, ei tee keegi.

Tuleb tõdeda, et isegi ilma minu ponnistusteta on vähemalt meie sõpruskond muutunud üha aktiivsemaks. Enda vormis hoidmine tundub juba normaalne. Igaüks teeb seda omas tempos ja viisil, kuid kasvab tendents, et tervise eest tuleb hoolt kanda. Ei tea, kas see on vanusest tingitud kogemus või hoopiski Y-generatsiooni üleüldine positiivne pool, kuid vaadates, mis toimub meie spordiklubides ning teistes spordiasutustes, siis masinaid jääb mõnes kohas isegi liiga väheseks.

Kõike seda arvesse võttes tundub, et noorus võib küll hukas olla, aga vähemalt on ta vormis. Kuid tundes nii end kui ka teisi enda sõpru, siis motivatsioonilangus trenni minna võib olla aeg-ajalt päris suur. Eriti veel, kui suvi läbi ning rannas palja kehaga enam käima ei pea. Vormivaid riideid tehakse üha juurde. Siis aga peamegi sõpruskonniti olema üksteisele toeks, et üheskoos säiliks ka vorm ning usk tervislikku eluviisi.

Egas mina ka mingi tervisliku eluviisi etalon ole. Peol meeldib ikka käia ning aeg-ajalt jääb tee peale ka Sirka või Mac, kuid senikaua kuni kõik on tasakaalus, võin ka seal süümepiinadeta käia. Trenn peab olema alati, kui mitte päevaplaanis, siis vähemalt nädalaplaanis. Muide, kellel huvi meie trennidega liituda, see kirjutagu Facebookis või liitugu Raudkuke sporditiimi grupiga. Mida rohkem, seda uhkem.

Varasemaid postitusi loe siit!

Tekst ja fotod: Ergo Kukk, IRONMAN Tallinn / Trismile