Koolisõidu sisemeistriks tuli Dina Ellermann

Dina Ellermann ja Donna Anna
Dina Ellermann ja Donna Anna

9.-10. märtsini peeti Rahula tallis Harjumaal koolisõidu sisemeistrivõistluseid kõikidele vanuseklassidele. Seenioride klassis tuli kullale Dina Ellermann hobusega Donna Anna, noorte ja juuniorite klassis võttis võidud Helena Kaal Cassanderil.

Seenioride klassi sportlased pidid sooritama esimeses osavõistluses Intermediate II ja teises osavõistluses grand prix’ skeemi. Dina Ellermann osales võistlusel kahe hobusega, kuid pidid tegema valiku, kumma ratsuga läheb tulemus arvesse sisemeistrivõistluste arvestuses. Valik langes Donna Annale ja mõlemal päeval tegigi paar parima tulemuse, kindlustades endale nii ka kuldmedali. Kahest skeemist kogusid nad kokku 138,934 protsendipunkti. Hõbemedali võitsid Getter Kangur ja Ashwan (130,079 pp) ning pronksi Tiina Kuusmann ja Romantika (126,660 pp). Kõik sportlased treenivad teeneka koolisõidu treeneri Alla Gladõševa käe all.

Dina jaoks tuli võit Donnaga siiski väikese üllatusena. Viimase minutini ei suutnud ta valida, kumma ratsuga sisemeistrivõistluste arvestuses osaleda. „Otsustasin lõpuks anda võimaluse Donna Annale ja nagu näha, see risk tasus end ära.“ Sportlase jaoks on nii Landy’s Akvarel kui Donna Anna hetkel võrdsed partnerid. Akvarel on küll kogenum, aga Donna võimekam. Viimasega peab veel palju tööd tegema, et tulemused paremaks saada. Dina suureks sihiks on augustis toimuvad Euroopa meistrivõistlused, millest ta loodab osa võtta, kui hooaja sees kõik õnnestub.

Seenioride esikolmik_Kuusmann_Ellermann_Kangur
Seenioride esikolmik Kuusmann, Ellermann, Kangur

Noorte klassis, kus sooritati R taseme skeeme, võitis kulla Helena Kaal hobusel Cassander (132,237 pp), hõbedamedali sai kaela Hanne-Lore Väin hobusega Burberry 7 (128,291 pp) ja pronksi Maribel Tuiken hobusega Jazz Hit (115,892 pp).

Helena on noorte klassis teinud alles mõned stardid ja oli isegi üllatunud oma heade tulemuste üle. „Väikesed apsakad tulid küll sisse, mida ma trennide põhjal üldse oodata ei osanud. Kokkuvõttes tegime Cassuga väga hea võistluse ja ma olen ülimalt õnnelik.“

Juuniorite võistlus kujunes oodatult väga põnevaks ja tasavägiseks. Juuniorsportlased võtsid mõõtu M taseme skeemides. Esimese osavõistluse järel olid protsentide vahed väga väikesed ja nii pidid ratsanikud teises skeemis endast maksimumi andma. Kulla võitlesid välja jällegi  Helena Kaal ja Cassander (135,606 pp). Hõbeda saavutas Laurel Leisna hobusel Calendula (134,528 pp) ning pronksi Rose Marie Skjoldby hobusel Rosinante (133,769 pp).

Lasteklassis sai kuldmedali sai kaela Maria Mägi Shampagnal, hõbeda võitis Lisette Kivro MC Gregoril ja pronksi Kenry Kikkas Coad Hill Happy’l. Maria Mägi oli võidukas ka poniratsanike arvestuses, kus tema partneriks oli poni Raigo. Hõbeda võitlesid seal välja Kenry Kikkas ja Coad Hill Happy ja pronksmedalile jõudis Lisette Kivro ponil MC Gregor J.

Kõik tulemused https://online.equipe.com/en/competitions/29289

Allikas: Eesti Ratsaspordi Liit

Fotod: Külli Tedre-Gavrilov