Aastalõputurniiril käis väljakul enam kui 3300 mängijat

legendide turniir
Esmakordselt toimunud legendide turniir. Foto: Liisi Troska

Möödunud aasta detsembrikuus toimunud 27. Aastalõputurniirist võttis osa 268 võistkonda ja 3328 jalgpallurit. 

16.–30. detsembrini peeti Kalevi Spordihallis 24 turniiri, kui eri vanuseklassides ja liigades käisid väljakul nii poisid, tüdrukud, harrastajad, fännid, seeniorid, ettevõtete esindused ja tippliigade mängijad. Esmakordselt toimus Premium liiga legendide turniir, kus omavahel võistlesid Premium liiga klubide legendidest komplekteeritud võistkonnad.

Kahe nädala jooksul peeti kokku 621 kohtumist, mille käigus löödi 1900 väravat. Aastalõputurniiri parim väravakütt oli U14 vanuseklassi turniiril võistelnud FC Tallinn I jalgpallur Artjom Timakov, kes sai kirja 14 tabamust. Talle järgnesid üheksa tabamusega Renata Strigina (Tallinna FC Ararat, tüdrukute U13 turniir) ja kaheksa väravat löönud Gregor Lehtmets (Viimsi JK, esiliigade turniir).

Enim esikohti teenisid turniiril nii FC Nõmme United kui Viimsi JK/MRJK, kes mõlemad täiendasid oma auhinnakappi kolme võidukarikaga. Nõmme United võidutses U16 vanuseklassi arvestuses, U17 Eliitliiga 1. turniiril ning Teise liiga turniiril. Viimsi pani oma paremuse maksma U13 ja U15 vanuseklassi arvestuses ning Esiliigade turniiril.

Esiliigade turniir
Esiliigade turniir Aastalõputurniiril. Foto: Liisi Troska

Igal turniiril autasustati karikaga esikolmikut, lisaks valiti parim mängija, väravavavaht ja väravakütt, kes teenisid eriauhinna.

„Suur rõõm, et jalgpallipere tuli kokku ja sai pärast hooaega jalgpalliaastale ühiselt joone alla tõmmata. Aitäh kõigile, kes leidsid tee väljakule ja tribüünile või elasid mängudele kaasa otsepildi vahendusel. Täname ka turniiri toetajaid ja korraldajaid,” ütles Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

Aastalõputurniiril peetud mängudest toodeti jalgpall.ee veebilehe ja EJLTV YouTube’i kanali vahendusel ligi 155 tunni jagu otsepilti, mida on kokku vaadatud enam kui 67 000 korda. Turniiri tulemuste, võistkondade ja koosseisudega saab tutvuda aadressil aastaloputurniir.jalgpall.ee.

Aastalõputurniiri toetasid Coolbet, Nike, Rimi Eesti, Corny, MyFitness ja Digistep.

Allikas: EJL