Kuidas valida sobiv lapsevanker?

lapsevanker

Kui perekonnaga liitub uus liige, tuleb vanematel valmis olla uuteks väljakutseteks ja ülesanneteks. Üheks neist on mugava liikumise tagamine nii oma pisikesele kui ka vanematele endile. Sobiva vankri valimine ei ole sageli lihtne, kuna valiku tegemisel peab arvestama paljude asjaoludega.

Vankrite tüüpe on erinevaid ning nende valik võtab sageli silme eest kirjuks. Üldjuhul kasutatakse sama vankrit ka teise ja kolmanda lapse puhul, mistõttu tasub vankri valik hoolikalt läbi mõelda. Vankri valimisel tasub kindlasti tähelepanu pöörata allpool olevatele teguritele:

Vankri suurus ja kaal– see mõjutab kõige rohkem, kui lihtne on vankrit tõsta oma pagasiruumi, ühistranspordis liigelda, pääseda läbi kitsaste vahekäikude või oma korteri trepist üles minna.

Vankrile määratud maksimaalne lapse kehakaal– mõned vankrid sobivad alates sünnist kuni teatud kaalukategooriani, samas kui teised on soovitatav valida poole-aastase või isegi vanemas eas lapse jaoks.

Pinnas, millel vankriga sõita saab– mõned vankrid liiguvad hästi kaetud pindadel, teised jällegi sobivad ka kehvematele teekatetele.

lapsevanker

Kasutusmugavus– see on peamine, mille järgi oma jalutuskäru kas armastad või mitte.

Siinkohal mängib rolli, kui kergesti vanker avaneb ja sulgub, kui kompaktne see on kokku panduna ja kas istmekate on pestav.

Mugavad funktsioonid ja lisatarvikud– läbimõeldud lisatarvikuid, nagu reguleeritavad käepidemed, suur vankrikorv ning päikesevari on alati suureks eeliseks. Samuti kasulikud lisandmoodulid, näiteks eraldi kohad snäkkide ja tasside hoidmiseks.

Hind– hea vankri eest ei pea ilmtingimata suuri summasid välja käima, valik tuleb teha vastavalt oma pere eelarvele ning vajadustele.

Kolme- või neljarattaline– lastele mõeldud kärudel võib olla kolm või neli ratast. Näiteks kolmerattalised vankrid sõidavad sujuvamalt, kuid mõnes olukorras võivad need pisut küljelt küljele kalduda. Neljarattalised ei ole aga nii manööverdavad, kuid püsivad stabiilsemalt. Kindlasti peaks läbi mõtlema, millistel teedel on plaanis kõige sagedamini jalutada.

Eriti populaarsed on universaalsed vankrid, mida sõltuvalt vajadusest saab kasutada turvatoolide, hällina või lihtsalt jalutuskäruna. Kaksikutele mõeldud käruga saab lihtsasti korraga mitut last sõidutada ning samal ajal pakuvad uued tuntud kaubamärgid rõõmu neile, kes hindavad kvaliteetseid lahendusi.

Suurepärase valiku erinevaid lapsevankreid leiate Kaup24 e-poest.

Sisuturundus