Uustulijad Böckler ja Peetmaa noppisid Grillers naiste rannavolle karikasarja III etapi võidu

Grillers sari

Grillers naiste rannavolle karikasarja III etapp toimus 10.07, kus Rakveres said kokku päikesepaiste, hea muusika ja 16 võistlushimulist naispaari. Sellega püstitati ka selle aastane osalejate rekord.

Eelnevatel etappidel osalenud mängijad asetati tabelisse vastavalt karikasarjas kogutud üldpunktidele ning uued paarid leidsid tabelis koha loosi teel.

Kohal oli teineteisele tuttavaid paare eelnevatest etappidest kui ka uusi, tugevaid tulijaid, mis tõotas äärmiselt põnevat mänguõhtut. Seoses aina varasema päikese loojumisega mängiti seekord üks geim 21 punktini ning alates poolfinaalidest kaks geimi 15 punktini.

Uutest tulijatest jõudsid poolfinaali Kaisa Karjane – Merilin Paalo, kes läksid vastamisi eelmise etapi võitjatega Marianne Ojasalu – Matilde Marie Loorits. Mäng kulges äärmiselt tasavägiselt ning finaalikohast ei tahtnud kumbki paar ilma tugeva võitluseta loobuda. Esimese geimi võitsid Rakvere noored Ojasalu – Loorits seisuga 16:14, kuid teise geimi suutsid Karjane – Paalo oma kasuks keerata ning võita 15:13. Seega vajati finalisti välja selgitamiseks kolmandat geimi, kus Ojasalu – Loorits võitlesid välja endale võidu 11:8.

Teises poolfinaalis piirduti kahe geimiga ning seal võtsid Kädi Böckler – Anna-Liisa Peetmaa võidu Jaana Timofejev – Marju Sillasoo üle seisudega 15:13 ja 15:12.

Seega kohtusid pronksimängus Kaisa Karjane – Merilin Paalo ja Jaana Timofejev – Marju Sillasoo. Timofejev – Sillasoo võit ei tulnud küll kergelt, kuid värskelt kolme geimiliselt poolfinaalist tulnud Karjane-Paalo jalgades oli tunda väsimust. Seisudega 15:12 ja 15:13 saavutasid III etapil kolmanda koha Jana Timofejev – Marju Sillasoo.

Rünnakul Marju Sillasoo
Rünnakul Marju Sillasoo

Finaalmängus kohtusid Rakvere tüdrukud Marianne Ojasalu – Matilde Marie Loorits uute tulijate Kädi Böckleri – Anna-Liisa Peetmaaga. Kuigi üks geim pidi toimuma 15 punktini, siis mõlemapoolne suur soov III etapp võita, viis mõlemad geimid pikkadeks vollelahinguteks. Mõlemad paarid näitasid ilusat rannavõrkpalli, pakkudes äärmiselt pingelist ja tasavägist mängu, kuid paraku sai Rakvere tüdrukutest võitu väsimus ning tulemustega 18:20 ja 20:22 pidid Ojasalu – Loorits tunnistama Böckler – Peetmaa paremust. Mängu lõppedes tõi Loorits välja, et mängud olid tasavägised ning poolfinaali ja finaali mängud osutusid raskemaks kui nad olid seda arvanud. Samuti tõid Ojasalu ja Loorits välja, et puudu on jäänud ka ühistest treeningutest, kus kokkumängu harjutada.

Esinelik, fotol vasakult paremale: Marianne Ojasalu - Matilde Marie Loorits, Anna-Liisa Peetma, Kädi Böckler, Jaana Timofejev - Marju Sillasoo, Merilin Paalo - Kaisa Karjane
Esinelik, fotol vasakult paremale: Marianne Ojasalu – Matilde Marie Loorits, Anna-Liisa Peetma, Kädi Böckler, Jaana Timofejev – Marju Sillasoo, Merilin Paalo – Kaisa Karjane

III etapi võitjad Kädi Böckler ja Anna-Liisa Peetmaa olid mitmetes mängudes tagaajaja rollis, kuid nad olid kindlad, et nende edu saladus oli teineteise motiveerimine ja üheskoos pingutamine. „Tase oli täitsa hea, sai palju mängida ning häid mänge, pidime ise pingutama, et mängud enda kasuks pöörata,“ kommenteeris Kädi.

Eelmise etappide võitjatest olid sel korral samuti kohal Merike Errit ja Merilin Kuhi, kes suutsid III etapil mängida välja 11. koha. „Võitsime esimese etapi ning teisel etapil jäime teiseks arvatavasti mindset’i pärast. Vastased olid kõikidel etappidel tugevad ning küllap meie eelis oli see, et hoidsime igas olukorras head suhtumist ega andnud alla. Kolmandal etapil niivõrd hästi ei läinud, sest tegime kriitilistel hetkedel vigu ning lasime sellest ennast mõjutada,“ sõnasid Merike ja Merilin. Samas olid nad järgmiste etappide osas lootusrikkad ja rõõmsad: „Üldiselt tundub, et iga korraga on lisandunud aina paremaid paare. Tore on see, et mängijad on kohale tulnud üle Eesti, et hilisõhtuni rannavõrkpalli mängida.“

Grillers naiste rannavolle karikasarja III etapi lõppjärjestus:

  1. Kädi Böckler – Anna-Liisa Peetmaa
  2. Marianne Ojasalu – Matilde Marie Loorits
  3. Jaana Timofejev – Marju Sillasoo
  4. Kaisa Karjane – Merilin Paalo
  5. Monika Sild – Karen Oja
  6. Karolina Lõhmus – Maria Jõgi
  7. Dace Azace – Marika Raiski
  8. Aile Rummel – Annika Altoja
  9. Annabel Huik – Getriin Kokk
  10. Kaidi Kattai – Kristi Raudlepp
  11. Merike Errit – Merilin Kuhi
  12. Kärt Peetrimäe – Liana Lemkov
  13. Gertrud Alatare – Karin Lassi
  14. Triin Kiis – Triinu Piirimäe
  15. Jaanika Jelistratov – Marilin Tilkson
  16. Merili Vipper – Epp Sepp

III etapi auhinnad pani välja: Daysy Estonia, Liliina, Fazer Eesti ja Cutrico Hair.

Grillers naiste rannavolle karikasarja elluviimist toetavad: Grillers, Liliina, Luureretked OÜ, Belle Stuudio, Rannahall, Fysiotikker, Ösel Birch, Daysy Estonia, Vana Jüri Seebikoda, Beautiful Me Kehasalong, Cutrico Hair, UAB New Nordic, Vegan Fox Looduskosmeetika, Fazer, Wooden Lifestyle ja Teras Beach.

Kohtumiseni eelviimasel ehk IV etapil, mis toimub 24. juulil, Rakvere Spordikeskuse rannavolle väljakutel.

Eelregistreerumine on avatud ning lisainfot leiad Facebookist.

Tekst: Grillers naiste rannavolle karikasari

Fotod: Gertrud Alatare