Raul Must saavutas Valgevenes 2. koha

Raul Must Foto: Terje Atonen
Raul Must Foto: Terje Atonen

Sulgpalli Euroopa karikaetapil Minskis saavutas Eesti parim Raul Must teise kohta. Lisaks turniiri poodiumil lõpetamisele annab saavutatud tulemus Mustale olulise punktilisa maailma edetabelisse, mis on vajalik aasta aega kestvat Tokyo OM kvalifikatsiooniperioodi silmas pidades.

Teel finaali sai Must neli võitu alistades avaringides austerlase Leon Seiwaldi ja inglase Alex Lane. Veerandfinaalis oli Must kahes geimis parem Islandi esireketist Kari Gunnarssonist ning poolfinaalis sai kindlalt jagu India mängijast Kartikey Gulshan Kumarist 21-13, 21-7. Finaalis kohtus Must hiinlase Lei Lan Xiga. Eestlane jäi finaalmängus alla 10-21, 15-21. Musta sõnul tal finaaliks enam piisavalt jõudu ei jätkunud, et nii kiirele ja hea kvaliteediga mängijale vastu saadal: “Üldiselt olen turniiriga siiski väga rahul, sest sain olulisi edetabelipunkte, mis aitasid mind OM-le sammu jälle lähemale”.

Raul Must vasakult esimene
Raul Must vasakult esimene

Eesti noored jäid EM-il jagama 9. kohta

Eesti noored võistlesid aga Poolas kuni 17 vanuseklassi sulgpalli Euroopa meistrivõistlustel. Võistkondlikul turniiril jäi Eesti jagama 9. kohta. Eesti saavutas alagrupi turniiril kolm võitu ja pidi vastu võtma ühe kaotuse. Eesti noored võitsid avapäeval 4-1 Walesi koondise ning seejärel kindlalt 5-0 Fääri saarte võistkonna. Siis seisis ees alagrupis otsustav kohtumine Tšehhi koondisega, kes oli Eesti alagrupis asetatud võistkond ja eeldatav favoriit. Kohtumises tšehhidega said vastased esimese kahe üksikmänguga 2:0 eduseisu, kui Jan Janoštik võitis Tauri Kilki 21-12, 21-8 ning neidude üksikmängus alistas Tallulah Sharleen van Coppenolle 21-12, 21-17 Catlyn Kruusi. Paarismängud läksid tasavägisemalt, kuid ka need suutsid tšehhid kallutada enda kasuks. Kõige pingelisemaks ja pikemaks kujunes neidude paarismäng, kus Catlyn Kruus ja Ramona Üprus jäid Sona Hornikovala ja Katerina Valentovale alla 20-22, 24-22, 22-24. Kokkuvõttes võitis Tšehhi kohtumise 5-0 ja kindlustas endale alagrupist edasipääsu veerandfinaali.

Eesti U17 koondis
Eesti U17 koondis

Eilses viimases alagrupimängus võitsid Eesti noored Armeenia võites kõik mängud kiiresti kahes geimis ja tagasid endale sellega võistkondlikul võistlusel 9. koha. EM-il võistlesid 35 riigi võistkonnad.

Individuaalturniir algab Gnieznos teisipäeval, kus kõige suuremad lootused on U17 Euroopa karikaetappidel mitmetele auhinnalistele kohtadele jõudnud Catlyn Kruusil ja Ramona Üprusel paarismängus.

Allikas: Eesti Sulgpalliliit