Noored sulgpallurid tõid EM-ilt koju kaks 5. kohta

Catlyn Kruus ja Ramona Üprus veerandfinaali järel
Catlyn Kruus ja Ramona Üprus veerandfinaali järel

Poolas Gnieznos peetud noorte kuni 17 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlused olid Eesti jaoks edukad, sest eestlased pääsesid veerandfinaali kahes mänguliigis.

Catlyn Kruus ja Ramona Üprus võitsid teel kaheksa parima sekka Küprose, Norra paare ning kaheksandikfinaalis Iisraeli ja Valgevene mängijatest koosnevat paari. Veerandfinaalis mindi kokku teise paigutusega Venemaa paari Anastassia Boiaruni ja Alena Iakovlevaga. Võistlusel kuuendat paigutust omanud Kruus ja Üprus venelaste kiirele ja teravale mängutempole piisavalt vastu ei saanud ja jäid alla 15-21, 13-21. Venelannad krooniti hiljem ka Euroopa meistriteks. Eesti paar lõpetas turniiri 5. koha jagamisega.

Catlyn Kruus jõudis kaheksa parima sekka veel teiseski mänguliigis, segapaaris koos Tauri Kilkiga. Asetamata paarina teel veerandfinaali mitmeid asetusega mängijad võitnud Kruus ja Kilk kohtusid tugeva sulgpalliriigi Taani esindajatega William Kryger Boe ja Emilia Nesiciga. Kruus ja Kilk suutsid ka selles kohtumises osutada võrdset vastupanu, kuid geimi lõppudes panid taanlased oma favoriidi staatuse maksma ja võitsid 21-18, 21-17.

Catlyn Kruus tegi õnnestunud võistluse ka üksikmängus, mille lõpetas 9. koha jagamisega. EM-il osales individuaalturniiril rekord arv mängijaid 319 sulgpallurit 35 riigist.

Individuaalturniiril läks kolm meistritiitlit Taanile ja kaks Venemaale. Võistkonna võistlusel tuli Euroopa meistriks Taani.

Allikas: Eesti Sulgpalliliit