Noor sulgpallur Mario Kirisma võitis kodus tiitli

Mario Kirisma
Mario Kirisma

Nädalavahetusel toimunud sulgpalli kuni 17 vanuseklassi Euroopa karikaetapil Tartus tuli võitjaks Mario Kirisma Tallinna Sulgpallikeskusest.

Kirisma võitis finaalis Egor Smirnovi Venemaalt 21-16, 21-18. Smirnov oli eelnevalt poolfinaalis konkurentsist välja lülitanud Tauri Kilki. Kirisma sõnul on võit talle väga oluline: „Kindlasti oli tänane võit tähtis, oma koduriigis võita on harukordne võimalus. Viimati temaga mängides oli rasked kolm geimi, kuid täna suutsin end kiiremini realiseerida ja tema tundus ka väsinum.“

15-aastase Kirisma järgmisteks eesmärkideks on ka välisriikides noorteturniiridel võite võtta.

Noormeeste paarismängus said Oskar Männik ja Rannar Zirk Nõo Sulgpalliklubist teise koha. Finaali jõudnud Eesti paar mängis venelaste Egor Smirnov ja Vadim Vasilievi vastu ning jäid alla 15-21, 14-21.

Kahekordseks turniiri võitjaks tuli Mariia Stoliarenko Ukrainast. Paarismängus võitis Stoliarenko koos Polina Buhrovaga, kui finaalis võideti Venemaa paari Valeria Issakova ja Anna Kirillova 21-18, 21-19. Teise tiitli sai Stoliarova segapaarismängus koos Vitali Revaga. Kolmanda tiitli võimalus oli Stoliarenkol neidude üksikmängus, kuid kolme geimilises tasavägises mängus jäi peale koondisekaaslane Polina Buhrova 17-21, 21-17, 21-11.

Võistlustel osales 81 sportlast 9 riigist.

Allikas: Eesti Sulgpalliliit