Paides selgusid Eesti esindajad Simple Sessioni juubelisündmuseks

Kert Salve - backflip
Kert Salve - backflip Foto: Nikita Turok

Sel nädalavahetusel peeti Paide siserulapargis maha veebruari alguses toimuva Simple Sessioni juubelifestivali eelkvalifikatsioonvõistlused Eesti parimate rulatajate ja BMX-ratturite väljaselgitamiseks.

Laupäevasel rula kvalifikatsioonvõistlusel osalenud 18 kohalikust võistlejast pääsesid Saku Suurhalli võistlema 3 võistlejat: Raul Urberg, Rain Lindemann ja Romario Siimer. Pühapäeval asusid omavahel mõõtu võtma BMX-ratturid ning 22 ratturi konkurentsis lunastasid edasipääsud BMX tänavasõidu kategoorias Tauno Krüüts, Morten Tomson ja Andreas Tartu ning BMX pargisõidu kategoorias Kristen Põder, Kert Avarsalu ja Janek Markovski. Mitmed neist lähevad Simple Sessioni võistlustulle päris esimest korda.

BMX Park esikolmik: Kert Avarsalu (2), Kristen Põder (1), Janek Markovski(3). Foto: Nikita Turok
BMX Park esikolmik: Kert Avarsalu (2), Kristen Põder (1), Janek Markovski(3). Foto: Nikita Turok

Lisaks võistlevad Simple Sessioni kvalifikatsioonvõistlusel septembrikuus toimunud rulavõistluselt Balta Session edasipääsupileti lunastanud parim noor Allan Raudsepp, Tim Prozorov, Andris Kaldvee ja varasemalt mitmel korral Sessionil parimaks eestlaseks tunnistatud Aleksandr Tubin ning Simple Session 2019 parim eestlane Meelis Erm. BMX-ratturitest pääsesid ilma eelkvalifikatsioonita osalema mulluse festivali kaks parimat: Roomet Säälik ja Martti Lainevool.

Simple Sessioni korraldaja Mario Kalmre sõnutsi on eestlaste tase ikka aasta aastalt paremaks läinud ning Paides nähtu annab lootust, et nii mõnigi eestlane ka 9. veebruaril festivali finaalpäeval võistlema asub. „Suurt rõõmu valmistab eestlaste aasta-aastalt tugevnev tase, samuti viimastel aastatel lisandunud noorte hulk, seda eriti rulatajate hulgas. Kindlasti on suureks kasuks tulnud uued sisehallid ning mitmed tasemel välipargid üle Eesti. Loodan, et nii Simple Session kui olümpiamängud lisavad meie noortele motivatsiooni ning kui mitte Tokyos, siis Pariisis 2024. aastal näeme juba mõnda Eesti BMX ratturit või rulasõitjat stardis.“

Janek Markovski õhulend. Foto: Nikita Turok
Janek Markovski õhulend. Foto: Nikita Turok

BMXi hindasid kohtunikud Martti Lainevool, Jörgen Vain, Ragner Trepp ja Erik Pirn. Rulas hindasid eestlaste sõite Nils-Erik Vesberg, Jaan Suits ja Meelis Erm. Rulavõistlust kommenteeris Kristjan Eier ning trikirattavõistlust Karel Kaldasaun, kes suutis samal ajal ka ise võistelda.

Simple Session 20. sünnipäeva põhivõistlustest võtab kokku osa 160 rulatajat ning BMX-ratturit 34 riigist, tehes sellest ühe kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Põhivõistlused lööb lahti laupäev, 8. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 9. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Üle mitme aasta on Simple Sessionil esindatud ka naiste BMX distsipliin.

Lisaks rulatajatele ja BMX-ratturitele saab mõlemal võistluspäeval Saku Suurhallis näha ka Eestis viimastel aastatel tõusujoones populaarsust kogunud Kendama erivõistluseid koostöös Keerdtrepi ning KROM ja Sweets Kendamaga.

Allikas: Simple Session