Kas elektritõuksiga on võimalik ka kaloreid põletada?

Elektritõuks

Viimastel aastatel on populaarsust kogunud elektritõukerattad – need on mugavad liiklusvahendid, millega on hea läbida linnas vahemaid, mis on umbes paar kilomeetrit pikad. Peamiseks eeliseks võrreldes tavalise jalgrattaga on kompaktsus – tõukeratast on mugav kaasa võtta ja hoiustada ka väiksemates ruumides. Lisaks sellele on võimalik liikuda elektritõuksiga suhteliselt kiiresti – kuni 30 km/h.

Ühe laadimisega suudab elektritõuks sõita umbes 20 km. Kui aku saab tühjaks, saab elektrilist tõukeratast kasutada nagu mehaanilist tõukeratast – edasi liikumiseks peab andma jalaga hoogu. See tähendab, et liikumiseks peab kasutama oma keha, mistõttu on võimalik põletada kaloreid. Tunnis põletatakse keskmiselt 200-400 kilokalorit, mis on rohkem kui jalutades. Sellisel juhul peaks olema keskmine kiirus umbes 10 km/h, mis aitab kiiresti kaloreid põletada.

Selleks, et kalorite põletamine veel kiiremini läheks vaadake Kaup24 veebipoodi, et leida endale sportimiseks vajalikke tooteid.

Kuidas mõjutab elektritõukerattaga sõitmine treenitust?

Kuna elektrilistel tõukeratastel puuduvad istekohad, peab inimene kogu sõidu vältel ennast ise püsti hoidma. Samuti peab sõites hoidma tasakaalu, mistõttu saavad tööd kõhu- ja seljalihased. Lisaks sellele nõuab tõukerattaga sõitmine head tähelepanuvõimet – sõites peate suutma kiiresti reageerida takistustele, mis võivad ootamatult trajektoorile ilmuda. Enamikel mudelitel on olemas intelligentne turvasüsteem, mis kaitseb juhti, olles seega üheks elektrilise tõukeratta eeliseks.

Elektrilise tõukerattaga sõitmine aitab ka jalalihaseid paremas vormis hoida. Sõites saavad kõige rohkem tööd eesmine nelipealihas ja säärelihased ning see omakorda tugevdab põlvi ja liigeseid. Küll on oluline aeg-ajalt jalgade asendit vahetada, et mõlema jala lihased saaksid võrdse koormuse.

Muud elektrilise tõukeratta kasutamise eelised

Peale kalorite kaotamise aitab elektritõuksiga sõitmine vähendada stressitaset. See on tingitud sellest, et tõukerattad muudavad palju asju lihtsamaks. Esiteks ei pea kulutama raha nende tankimisele. Samuti on sõitmine nauditav tegevus – sel ajal on võimalik lükata kõrvale kõik oma mured.

Võrreldes ühistranspordi või auto kasutamisega on elektrilisel tõukerattal veel eeliseid. Näiteks on tõukerattaga sõites kuluv aeg veedetud värskes õhus, mis aitab kaasa enesetunde paranemisele ja ka tervisele. Samuti on elektritõukerattaga sõitmine hea viis veeta aega pere või sõprade seltsis.

Kuidas endale tõukeratast valida?

Kui olete otsustanud osta elektrilise tõukeratta, on kõige parem kõigepealt mõelda, mida te sellelt ootate. Samuti on valikul olulised muud tegurid, näiteks kaalupiirang, maksimaalne kiirus jne. Järgmised kolm punkti peaksid teile andma veidike aimu, mida peate tõukeratta valikul jälgima.

Kasutussagedus

Alguses keskenduge sellele, kuidas ja kui sageli soovite tõukeratast kasutada. Kui vajate töö või kooli jaoks usaldusväärset transporti, on parem valida keerukam mudel, millel on suurem aku maht ja parem mootori jõudlus. Kui aga ostate tõukeratta lõbusateks ja juhuslikeks reisideks, saate valida tõukeratta veidike madalama hinnaga.

Kaalupiirang

Elektrilise tõukeratta kaalupiirangu määrab raami vastupidavus. Kõik elektrilised tõukerattad kannavad täiskasvanu raskust, kuid mõned on siiski vastupidavamad kui teised.

Aku vastupidavus

Aku mahutavus käib käsikäes tõukeratta maksimaalse kestvusega. Maksimaalne vahemik on tavaliselt kuskil 40 minutit kuni mitu tundi. Aku kestvus sõltub aga ka maastikust, sõidustiilist ja sõitja kaalust. Mida suurem on aku maht, seda kauem on võimalik tõukerattaga sõitu nautida. Aku tühjenemise taset saate jälgida tõukeratta ekraanil.

Elektritõukeratas kui sobiv liikumisvahend igaühele

Elektriline tõukeratas on vahva transpordivahend, mis sobib nii noortele kui ka vanadele. Sellega liikumine aitab veeta vaba aega, aga ka veidi kaloreid põletada. Elektritõukside maailm on suur ja lai, igaüks leiab sealt endale sobiva, nii hinnaklassi kui ka sõiduomaduste poolest. Lisaks tuleks sõites jälgida liiklusohutust ja liiklusseadust, kuna kasvava populaarsuse tõttu on hakatud kehtestama ka elektrilistele tõukeratastele erinevaid reegleid.

Kogu ülaltoodud teave peaks hõlbustama teil uue elektrilise tõukeratta valimist, kuid pidage meeles, et kui soovite endale sportlikumat eluviisi ja rohkelt kaloreid põletada, peaksite te rohkem ringi liikuma ja sporti tegema.

Elektriline tõukeratas on hea viis liikuda ühest punktist teise, aga ka suurepärane võimalus parandada oma füüsilist vormi ja veeta lõbusalt vaba aega. Kui olete parasjagu tõukeratta otsingul, siis suure valiku soodsaid tõukerattaid leiate Kaup24 veebipoest.

Sisuturundus