Mida teha, kui rannasport muudab jalatallad karedaks ja kuivaks?

Jalad liival
Foto: Pexels

Suvekuud meelitavad tegelema rannaspordialadega, aga pikalt liiva peal võrkpalli või tennist mängides, rannaliival palja jalu jooksu- või käimistrenniga tegeledes muutuvad jalatallad karedaks ja kuivaks, ka kannalõhed võivad kergemini tekkida.

Tõhusat abi karedale, kuivale, lõhenenud ning paksenenud nahale saab jalavannist, koorimisest ning järjepidevast niisutamisest. Nurme tootevalikust leiad mitmeid tooteid, et aitavad Sinu jalgadel püsida pehmed ning kaunid.

  1. Soe jalavann

Tee igal kord peale treeningut sooja jalavanni. Esiteks saad jalad sedasi rannaliivast kergemini puhtaks ning teiseks toetab soe jalavann naha ringlust ja pehmendab nahka. Nii on nahapaksendite eemaldamine lihtsam. Lisa sooja vannivette Nurme vannitrühvel, mis sisaldab rikkalikult sügavniisutavat kakaovõid ning naudi seejärel vanni 10-15 minutit.

Nurme vannitrühvel

  1. Koori

Kui jalad on vannitamisest pehmed, siis võta Nurme kooriv jalaseep ning kasuta seda kandade ja talla nahapaksendite eemaldamiseks. Seebis sisalduv tugev abrasiiv eemaldab taldadelt surnud naharakud ning ka tugevad muruplekid. Jalaseepi võid kasutada igapäevaselt, nii püsivad jalad puhtad ja pehmed.

Seepi võib kasutada ka lihtsalt duši all, pese jalad sooja veega veidi puhtaks ja seejärel hõõru. Esmakordsel kasutamisel ei pruugi seep veel n-ö “karedaks” muutuda, kuid juba paari järgmise pesuga läheb seebi pind karedaks (seep sisaldab pimsikivi pulbrit ning magusmandlikivi puru) ning puhastab ka tõrksa mustuse ja jätab jalad pehmeks.

Nurme kooriv seep

  1. Kreemita. Kreemita. Kreemita

Igapäevane järjepidev kreemitamine hoiab jalad pehmed ega lase tekkida nahalõhedel. Jalgade kreemitamisel ära kreemita varbavahesid, sest muidu võib seal tekkida niiske ja soodne keskkond bakterite paljunemiseks. Kasuta näiteks Nurme toitvat kanepi-salvei kreemi. Kanepiseemneõli imendub naha sügavatesse kihtidesse ning salvei muudab naha tõeliselt pehmeks.

  1. Eriti kuivadele jalgadele

Tõeliselt kuivadele ning lõhenenud kandadele soovitame 100% sheapähkli õli. Masseeri õhtul enne magamaminekut tihke õli jalgadele ning seejärel tõmba jalga sokid. Lase õlil mõjuda üleöö ning hommikuks on jalad mõnusalt pehmed.

Nurme shea õli

Sisuturundus

Fotod: Nurme.ee