Kuidas osta trenažööri algajale treenijale?

Kuidas osta trenažööri algajale treenijale

Sportliku eluviisiga alustamiseks pole kunagi liiga hilja. Isegi vähese kogemusega on võimalik saavutada õige treeningkava ning vahenditega meelepärane füüsiline vorm. Trenažöörid on vahendid, mis on ühed levinumad just jõusaalides – sellegipoolest võib selle muretseda ka endale koju, et tagada mugav treening ilma kodust lahkumata. Järgnevalt saad lugeda, millele tähelepanu pöörata, kui oled treeningmasinat valimas.

Mida soovid treeninguga saavutada?

Esmalt on oluline määratleda treeningu eesmärk. Milliseid lihasgruppe Sa treenida soovid ning kui intensiivselt? Või kas otsid hoopis lihasmassi kasvatamise asemel lahendusi lisakilodest vabanemiseks? Sellest oleneb, millist trenažööri Sa otsima peaksid. Näiteks kaalulangetajad võiksid eelistada trenažööre, millega teha kardiot ning lihasgruppide kasvatamiseks peaks eelistama vastavaid vahendeid – loe edasi lähemalt, kuidas leida sobiv.

Tutvu erinevate masinatega

Kui oled treeningutega alustanud alles hiljuti, tead kindlasti, mis tunne on astuda jõusaali uksest sisse ning tunda segadust, et millisest masinast alustada ning kuidas neid üldse kasutada. Seepärast on oluline teada erinevaid masinate liike, milleks on need kasulikud ning kuidas neid kasutada.

Jooksulint

Jooksulint ja jalgrattatrenažöör on tõhusad vahendid just rasva põletamisel. Viimane asendab ideaalselt jalgrattasõitu, mis on eriti tõhus siis, kui Sul endal jalgratast pole. Küll aga ei pruugi see olla siiski nii tõhus rasvapõletaja kui jooksulint. Jooksulindil jooksmine tugevdab südame- ja veresoonkonda ning suurendab ka luutihedust. Siiski ei pruugi see sobida neile, kellel on liigeseprobleemid.

Velotrenažöör

Velotrenažööril treenimine tugevdab korraga nii jala- kui ka kõhulihaseid. Lisaks aitab see parandada vastupidavust ning tugevdab südame- ja veresoonkonda. Erinevad intensiivsustasemed võimaldavad leida ka algajal endale sobiva režiimi, mis vastab tema füüsilisele võimekusele ja isiklikele ootustele.

Elliptiline trenažöör

Elliptiline trenažöör aitab treenida tuharate, reite ja jalgade lihaseid ning ka rinna- ja seljalihaseid. Selle masinaga treenimine parandab jõudu, paindlikkust ning aitab tõhusalt kaotada ka suurel hulgal kaloreid. See masin sobib hästi ka inimestele, kellel esineb liigeseprobleeme.

Treeningkeskused

Kui kodus on ruumi vähe, tasub valida treeningkeskus, mis ühendab endas mitut treeningmasinat. Kui soovid korraga treenida kõiki lihasgruppe, eelista pigem just seda. Treeningkeskuseid on erinevaid, mispärast saad valida endale meelepärase, kus teha just endale sobivaid harjutusi.

Muud treeningvahendid

Lisaks trenažööridele tuleb kindlasti kasuks veel hantlite, kangide ja muude raskuste ostmine. Need on praktilised vahendid, mida saab kasutada nii omaette kui ka lisaraskusena trenažööril treenides. Lihaste kasvatamisele aitavad veel kaasa treeningpingid, stepperid, treeningkummid ning muud vahendid.

Pööra tähelepanu tehnilistele näitajatele

Kui oled leidnud endale sobiva masina, on aeg tutvuda valikuga. Kindlasti märkad, et masinatel on ka erinevad mudelid. Seepärast on oluline arvestada, et enamasti on mudelite erinevusteks nende tehnilised näitajad.

Raskusastmed

Treenimisel on oluline tähelepanu pöörata sellele, et treenimine ei oleks liiga kerge ega liiga raske. Seepärast pakuvad masinad erinevad raskusrežiime. Eriti oluline on see algaja jaoks, kes pole veel täiesti kindel, milline režiim on tema praegusele füüsilisele vormile vastav ning kui ruttu ta soovib areneda. Seetõttu veendugi, et trenažööril oleks astmeid nii algajale kui ka edasijõudnutele, et oma arengut märgata ja mille nimel pingutada.

Treeningprogrammid

Treenimine ei pea olema alati üksluine ja igav. Erinevad treeningprogrammid aitavad tuua vaheldust ning muudavad ka treeningu enda meeldivamaks ning nauditavamaks. Näiteks jooksulintidel on võimalik joosta ka ülesmäge, mis muudab treeningu intensiivsemaks. Velotrenažööridel on võimalik lisada juurde raskust nii, et väntamine või jalgade liikumine on raskem, pannes Sind rohkem pingutama.

Muud lisafunktsioonid

Tänapäeval omavad peaaegu kõik seadmed puutetundlikku ekraani, mis muudab sobivate sätete ja treeningrežiimide muutmise kergeks ja mugavaks. Pudelihoidja olemasolu tagab alati selle, et saaksid intensiivse treeningu ajal ennast karastada ilma, et peaksid masinalt maha tulema. Kindlasti võiks trenažööri pedaalid ja istmed olla võimalikult mugavad ja ergonoomilised, mis toetaksid treeningut ilma et peaksid hiljem muretsema seljavalu või muu valu pärast, mis ei tulene treenimisest. Trenažööri transportimisele ja liigutamisele aitavad kaasa näiteks veel transpordirattad.

Mõtle läbi ka kasutus

Trenažöörid on paratamatult üsnagi suured masinad, mistõttu pead kindlasti arvestama, et leiaksid nende jaoks oma kodus ruumi. Seepärast veendu, et Sul oleks kodus olemas vaba nurk või ruum ning trenažööri ostes pööra tähelepanu selle mõõtmetele. Kui Sul mitmeks trenažööriks ruumi ei jätku, kuigi seda sooviksid, on mõistlik siiski valida multifunktsionaalne trenažöör ehk treeningkeskus, millega saad korraga treenida mitmeid lihasgruppe või teha lisaks kardiot.

Kui oled otsimas endale sobivat trenažööri või muud vahendit, millega ennast treenida ja saavutada suurepärane vorm, tasub tutvuda valikuga leheküljel https://kaup24.ee/et/sport-puhkus-turism/

Sisuturundus